Nu kan du förhandsbeställa boken om ALGA, Fandrakes stora bok om de klassiska sällskapsspelen från ALGA som vi alla vuxit upp med.

Spelförlaget ALGA har varit ledande på sällskapsspel sedan 1940-talet, och många av titlarna är klassiker som spelats av familjer över flera generationer. Relativt lite är dock känt om spelens uppkomst och historia, något som retroförlaget Fandrake nu råder bot på. Förboka den nu på Fandrake.

 

Spelpappor måste ibland träffas

10 juli, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

I dag är det grabbträff och efter lite huvudräkning har jag kommit fram till att hälften är pappor och jag är på väg. Så såg det inte ut för fem år sedan och det är såklart naturens gång. Det roliga är att huvudargumentet för att ses är såklart att snacka skit och höra vad som hänt men också för att spel en herrans massa spel; eftersom vi befinner oss utomhus, kommer att grilla en massa och nattens timmar inte hade en chans att trycka temperaturen under 25 grader – så blir det en del utomhusspel i dag.

Croquet lär det bli, även om jag måste erkänna att jag aldrig riktigt fattat reglerna; antar att vi kan göra egna. Sen hoppas jag på rätt mycket boule i trädgården och en del kubb.

När solen gjort sitt och vi tröttnat lite på den och kvällen sänker sig lär vi inte rikta blickarna mot förlorarfinalen i fotbolls-VM (ser nån nånsin den?) utan har enligt önskemål att välja mellan Travspelet eller Talisman. Och jag har inte riktigt bestämt mig än.

Oh, och så har semestern börjat. Hallelujah. Ha en fortsatt underbar lördag.

 


Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Jag har även gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur. Jag driver även förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.


Nu kan du förhandsbeställa boken om ALGA, Fandrakes stora bok om de klassiska sällskapsspelen från ALGA som vi alla vuxit upp med.

Spelförlaget ALGA har varit ledande på sällskapsspel sedan 1940-talet, och många av titlarna är klassiker som spelats av familjer över flera generationer. Relativt lite är dock känt om spelens uppkomst och historia, något som retroförlaget Fandrake nu råder bot på. Förboka den nu på Fandrake.


Kommentera