Commodore förgyller fortfarande julen

24 december, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

För 30 år sedan satt mången barn och ungdom och väntade ivrigt på att morgonen skulle bli kväll. Fanns det kanske en hemdator i julklappssäcken? De var ju så fasligt dyra men snäll hade man ju varit.

Än i dag förgyller Commodore julen men kanske på ett oväntat sätt. Såg du Commodore-loggan i vinjetten till Uppesittarkvällen på TV4 i går kväll?

Om du läst boken Generation 64 vet du att en av C64-scenens mest legendariska grafiker heter Joachim ”The Sarge” Ljunggren. I dag arbetar han som grafiker och animatör åt bland annat TV4 men också åt de flesta större produktionsbolag i Sverige.

För en tid sedan hörde han av sig till mig med hemlighetsfull röst och bad mig kika extra noga på den vänstra julgranskulan i en vinjett till Uppesittarkväll som skulle sändas den 23 december i TV4.

Jag kikade. I kulan blänker banne mig en Commodore-logga.

julkula_tv4

Nu är programmet visat och om du inte såg det berättar jag det här för dig. Detta var julklappen från The Sarge till er alla Commodore-fantaster där ute.

Min julklapp får bli att presentera hela kapitlet om The Sarge nedan, om du inte redan läst det eller är en av de lyckliga som får Generation 64 i julklapp i dag :)

God Jul!

the_sarge_generation64_1

the_sarge_generation64_2

the_sarge_generation64_3

the_sarge_generation64_4


Spelpappan drivs av Jimmy Wilhelmsson med erfarenhet av Commodore, datorspel och rollspel sedan mitten av 80-talet. Kontakta mig gärna vid frågor.

Artiklar publicerade i andra medier hittar du här.


Nu kan du förhandsboka Generation 500, den maffiga kaffebordsboken om de unga som växte upp med hemdatorn Amiga 500.

Klicka här för att förboka ditt ex. Stänger den 1 maj kl. 24:00!Kommentera