Träffa mig och Orvar i vår

8 mars, 2016 av: Jimmy Wilhelmsson  

Spelvåren är full av konvent och mässor och Orvar Säfström och jag har fått välja ut några strategiska sådana för att göra det möjligt att geografiskt besöka åtminstone tre platser i vår, utanför huvudstaden.

I helgen som gick besökte vi DanCon XII och i vår blir det besök, i tur och ordning, på Playoteket i Malmö, GothCon XL i Göteborg, Nordsken i Skellefteå och LinCon i Linköping.

I lördags besökte jag traditionstyngda rollspelskonventet DanCon för första gången. Jag och Orvar var hedersgäster tillsammans med gänget bakom rollspelet Järn från Rävsvans förlag.

kult_divinity_lostDessutom kom Robin Liljenberg och Marco Behrmann från Helmgast förlag och spelledde lite grann från kommande rollspelet Kult: Divinity Lost som det pratas så mycket om just nu.

DanCon anordnas av Dan Algstrand som varit med om att formge väldigt många svenska rollspelsprodukter – och såklart även boken om Äventyrsspel, vilken vi var där för att prata om. Vid något tillfälle framåt småtimmarna frågade någon hur många rollspelsprodukter Dan – eller Dante som han kallas – egentligen har varit omnämnd i på ett eller annat sätt, och jag slutade lyssna någonstans kring 38 eller så …

Kort sagt, jag är väldigt glad att vi hittade Dante för boken. För egen del blev det en del smygtittande på Kult: Divinity Lost, en del Coup (som jag aldrig spelat förut) och en rollspelskväll med Karl Asps egenhändigt ihopsnickrade kampanj Metalopol, i vilken alla rollspelar programmerare som dyker in i en framtida virtuell nöjesvärld för att kolla upp en del konstigheter som börjar bubbla upp på ytan. Det var första gången på rätt länge som jag spelade rollspel och det var riktigt roligt.

Med det sagt vill jag slå ett slag för att du gärna får komma och träffa mig och Orvar på något av de konvent vi besöker i vår. Förutom att vi faktiskt har med oss ett antal exemplar av annars utsålda boken om Äventyrsspel, så har vi även med oss Äventyrsspelströjor så långt lagret räcker – och så kan du såklart komma fram för att bara snacka med oss. Vi kommer även att hålla ett antal föredrag på varje konvent; checka in programmet för vart och ett av dem för detaljer.

Alltså …datum som gäller är:

Söndag den 13 mars
Orvar Säfström & Jimmy Wilhelmsson besöker Playoteket i Malmö, kl.12-16. Detta blir förmodligen Orvars enda besök i Skåne under våren, så passa på! Vi kommer att hålla ett litet föredrag, sälja och signera böcker och tröjor – samt snacka spel för hela slanten.

Fredag den 25 mars – Söndag den 27 mars
Nordsken helsida Fenix 1601Orvar Säfström & Jimmy Wilhelmsson besöker Gothcon XL. Som det ser ut nu blir det presentation av boken på fredagen mellan 13 och 14 och en Q&A-stund på söndagen mellan 11 och 12. Vi kommer i övrigt att vara på plats vid vårt Äventyrsspelsbord under större delen av konventet.

Torsdag den 5 maj – Lördag den 7 maj
Orvar Säfström & Jimmy Wilhelmsson besöker Nordsken. Jag och Orvar har ett föredrag om boken om Äventyrsspel på torsdagen kl.14-15 och vi kommer även att prata under en branschsammankomst för bibliotekarier på fredagen kl.15-16.

Jag håller även en föreläsning om Generation 64 på lördagen kl.13-14 och Orvar kommer att vara inblandad i filmfestivalen under torsdagen. Vi kommer i övrigt att vara på plats vid vårt Äventyrsspelsbord under större delen av konventet.

Söndag den 8 maj
Orvar Säfström besöker LinCon. Här kan jag tyvärr inte närvara, då jag stannar kvar på Nordsken över hela lördagen.

Söndag den 29 maj
Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson besöker SF-bokhandeln i Malmö som flyttar till nya större lokalen på Gågatan mitt i stan. Vi kommer att ha med oss ett gäng böcker för både försäljning och signering – samt håller även ett litet föredrag kring Äventyrsspel och hur boken blev till.

 

Som sagt, hoppas vi ses någon gång i vår – det brukar alltid vara det roligaste som finns att träffa folk som läst oss och har åsikter och frågor om allt mellan himmel och jord. Kom fram – vare sig det handlar om brädspel, rollspel eller datorspel!

Ha en fortsatt härlig tisdag!

 


Spelpappan drivs av Jimmy Wilhelmsson med erfarenhet av Commodore, datorspel och rollspel sedan mitten av 80-talet. Kontakta mig gärna vid frågor.

Artiklar publicerade i andra medier hittar du här.


Nu kan du förhandsboka Generation 500, den maffiga kaffebordsboken om de unga som växte upp med hemdatorn Amiga 500.

Klicka här för att förboka ditt ex. Stänger den 1 maj kl. 24:00!


Kategori: Brädspel
Etiketter:

Kommentera