Spelpappan fyller fyra år

17 juni, 2014 av: Jimmy Wilhelmsson  

Hej och ha den äran, kära blogg. I dag fyller Spelpappan.se fyra år och jag bjussar som vanligt på lite transparent statistik från analysverktygen som obarmhärtigt rullat på och registrerar varje klick du (och jag) har för dig.

För de flesta har denna statistik ingen som helst betydelse men jag vill ändå gärna dokumentera dem öppet för ordningens skull. Och glädjande nog växer bloggen för varje år – tack så hemskt mycket för detta!

Spelpappan.se startade alltså den 17 juni 2010 som en ventil för att skriva av mig medan vi väntad på att vår son skulle bli klar, och till sist komma ut till oss. Släkt och vänner fick ett veckobrev och lite bilder – och någonstans mitt i alltihopa började jag filosofera och hitta tillbaka till min egen barndom och ställa den i relation till mitt liv i dag.

En ung spelpappa

En ung spelpappa

Pang – så var Spelpappan.se född och formades därefter, och fortsatte efter det att vår son fötts. I oktober fyller han fyra år; tiden går. Eftersom jag alltså dokumenterar allt öppet kan du såklart leta dig tillbaka och läsa om första, andra och tredje födelsedagen också.

När det gäller statistik kan jag rapportera följande: jag har fram till i dag från start skrivit 466 inlägg och exakt 100 av dessa under det senaste året. Detta innebär cirka 2 inlägg per vecka, vilket också är min målsättning för att hålla ett någorlunda jämnt tempo.

Sammanlagt har det skrivits 1.602 kommentarer varav 455 av dem det senaste året. Det är en ökning av antalet kommentarer, vilket jag tycker är enormt kul eftersom kommentarer på bloggar rent allmänt verkar gå kraftigt neråt till förmån för diskussioner i Facebook-grupper och liknande.

Min Facebook-grupp har i dag 414 följare och har ökat med hela 277 personer under senaste året, vilket jag misstänker hänger ihop med att jag började skriva på kommande boken Generation 64 i höstas. Mitt Twitter-konto har 436 följade och har ökat med 191 personer under året som gått.

spelpappan_stats_2012-2014

Besökssiffrorna tog ett kraftigt hopp uppåt efter förra sommaren; som jag redogör för i min årskrönika 2013 inledde jag hösten med en del roliga artiklar om spelomslag (bland annat Dungeon Master och Defender of the Crown) och skrev även ganska mycket om både Generation 64 och mitt Archon-projekt med 3d-skrivaren. Det verkar många ha gillat, vilket är jättekul – rent allmänt har de texter jag lagt mycket tid på uppskattats.

Jag lade också en del resurser på att låta översätta några av mina texter och det gav också en del internationella läsare i omgångar.

Google ändrade under året sin modell och skickar inte längre söktermer till analysverktygen; därför är det tyvärr inte lönt att presentera någon sökordsanalys eftersom den i så fall bara hade innehållit alla sökmotorer utom Google – som har typ 90 procent av marknaden.

Referenssidorna, de sidor som länkar in till mig, kan jag dock redogöra för som vanligt:

1 Facebook 6.098
2 Reddit 3.526
3 cuzz.cazooka.se 3.268
4 Twitter 1.330
5 disqus.com 409
6 dome.fi 334
7 generation64.se 251
8 ensamma-vargen.se 237
9 facebook.com 196
10 idg.se 163
11 youtube.com 140
12 lemon64.com 138
13 dungeon-master.com 137
14 eurogamer.se 134
15 thingiverse.com/thing:187973 124

Och slutligen har jag en lista över de sidor som varit mest lästa under året. Här är det fortfarande samma sida som ligger överst – den om Android-spel för barn som av någon anledning fått extra mycket Google-juice och ligger väl till, trots att den numera är riktigt till åren kommen. Andra sidor som ligger högt är sådana jag faktiskt lagt mycket tid på att skriva. Tack för uppskattningen.

Ha en fortsatt härlig tisdagskväll!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter: ,

Kommentarer

En kommmentar till “Spelpappan fyller fyra år”
  1. Mindrax skriver:

    Gratulerar på dagen.
    Ser fram emot mer alster från dig :)
    Keep it coming :)

Kommentera