Bilder från Det Riktiga Hockey-VM


Det Riktiga Hockey-VM är gängets årliga bordshockeyturnering som alla inblandade tar på blodigt allvar. 2010 års tävling var faktiskt den sjunde i rad, vi började det hela redan år 2004, och det hela blir bara mer prestigefyllt för varje år. Visserligen måste jag erkänna att segerbucklan oftast stannar hemma hos mig (blev trea år 2006, resten idel vinster) och jag har faktiskt aldrig förlorat en grundseriematch, men det spelar liksom ingen roll – det är ändå en tävling alla går in i med olika målsättningar.

Tilläggas skall att förutsättningarna är benhårda; endast åtta man kan spela i huvudtävlingen och sisteman åker ner i en kvalserie där han möter alla övriga som vill in i den magiska oktetten som gör upp varje år. Det Riktiga Hockey-VM går alltid av stapeln under fredagen innan det vanliga ishockey-VM spelar sin söndagsfinal. I år var det den 27 maj.

När jag var liten fick jag ett begagnat hockeyspel och började lira med farsan. Vid sju års ålder blev jag för bra för honom och han blev då successivt allt mindre intresserad av att spela, istället övergick våra spelträffar i schack – ett spel han fortfarande lätt slog mig i. Förhoppningsvis är jag lite mer uthållig när mina egna ungar börjar bli bra; om de ens tycker bordshockey är kul, vill säga.

På hemsidan www.hockey-vm.com uppdateras statistiken i realtid men bilderna dröjer normalt lite. Faktum är att jag inte lyckats få upp dem förrän i dag. Du kan även se dem i bildspelet här nedan.

Mycket nöje! :)

[slideshow_deploy id=’10798′]

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *