Vecka 28: kart- och barnvagnshysteri


Den här bloggen handlar ju om spelande barn och pappor (eller mammor) men faktum är att jag ju inte är pappa riktigt än, trots namnet.

I slutet av september är det beräknat att Korven ska dyka upp och den här bloggen är ju, åtminstone till en början, mest till för honom och nära och kära – men längre fram kanske jag satsar mer på familjespeltips och annat matnyttigt spelande familjer kan tänkas vara intresserade av.

Vecka 28 startar i dag. I veckan hann vi med att skaffa lite viktiga grejer som Korven behöver vid nedkomsten; spjälskydd, lakan, örngott och en massa annat jag knappt vet vad det är. En gammaldags spatservagn är redan inköpt begagnat; det blev en Emmaljunga från 1965, exakt modell vetehundan men det vet säkert mamman.

Redan nu kikar vi dessutom på vilken vagn som ska inhandlas och användas dagligen (tydligen ska vi ha en finvagn och en vardagsvagn) och detta lär också bli nån slags Emmaljunga-variant, fast ny. Färg och sådant bryr jag mig inte så mycket om men det har sagts att vi ska försöka skaffa en i någon nyans av brunt och det kan väl vara rätt ok.

Viktigare är isåfall hur hjulen ska vara; jag gillar stöddiga, stora och stabila fasta hjul medan mamman gärna ser rörliga hjul där fram. Den stora nackdelen med sådana hjul tycker jag är att de är så små; i snömodd och på Malmös knackliga gator tror jag att det kan vara knixigt att i vintertid pulsa fram med små futtiga hjul som fastnar och vrider sig överallt.

I Mario Kart kan man välja den lilla barnvagnen som fordon (stroller heter vagn på engelska); jag tror minsann att jag får köra igång detta lir och börja öva redan nu. Ännu bättre vore såklart att lasta vagnen med grejer och gå ut och kvällstraska med den, om inte annat så för att bli av med några av de extrakilon jag skaffat den senaste månaden…

Ha en fortsatt härlig tisdag.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *