Annorlunda tvåspelarläge i Donkey Kong Country


De flesta spel där man kan spela två personer tillsammans brukar föra med sig någon form av samtida samarbetsläge, likt det i LEGO-spelen eller Super Mario Bros Wii/DS. I Donkey Kong Country (ursprungligen till Super Nintendo, SNES) är samarbetsläget lite annorlunda, och ibland intressantare, i det att man turas om att spela antingen Donkey eller lillkillen Diddy Kong.

Donkey Kong Country-spelen är tre stycken till antalet och går alla ut på att via vanligt plattformshoppande rädda dina bananer från elaka djurs filkiga händer. I första spelet antar ni rollen som Donkey Kong och hans mindre släkting Diddy Kong och det som kanske framförallt är intressant i detta spel är tvåspelarläget. Istället för att spela samtidigt så tar ni hand om antingen Donkey eller Diddy men spelar var och en i sin tur.

Vad betyder det? Jo, när som helst kan ni byta gubbe så att du lämnar över till din kompis och tvärtom. Diddy är klenare men hoppar högre och Donkey är raka motsatsen, vilket gör att det kan vara strategiskt rätt att växla spelare vid olika tidpunkter. Men det betyder också att den andre spelaren tar vid där den första spelaren gör ett misstag och försvinner, till exempel om du får på nöten av en kremling eller något annat elakt djur. Dock inte om du springer över en kant, då hoppar den andra apan glatt efter och ni förlorar genast ett liv.

Detta spelläge betyder att det går att vara lite taktisk i sitt spel och låta den erfarne ta hand om svåra passager och den mindre erfarna de övriga delarna. Det är alltså ett jämt fördelat tvåspelarläge där ingen av er är inne samtidigt; vilket också gör det flexiblare. Svårt att haja om man inte testat kanske – men testa då redan i dag; Donkey Kong Country finns att ladda hem via Virtual Console till Nintendo Wii.

Särskilt aktuellt är Donkey Kong eftersom Nintendo nyligen annonserat att det kommer en uppföljare till Wii; Donkey Kong Country Returns. Enligt Nintendo kommer detta spel att vara ute strax innan jul och förhoppningsvis stöder det samma innovativa flerspelarläge.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *