Vecka 35: Tystnad, tagning…boxa!


Skaffade i veckan en videokamera som klarar av att spela in full HD, en Sanyo Xacti CG100. Nu när vi går in i vecka 35 vill jag börja filma mamman och hennes inomkroppsliga kamp mot Korven.

Jodå, det är en kamp. Han sticker ut armbågar, knän och rumpor där det inte riktigt går att få ut dem och slutar inte förrän det gör ont och hon ändrar ställning.

Det lustiga är att han fattar att vi är därute – men kan ju inte riktigt begripa vad eller vem vi är eftersom alla hans koncept består av olika ljusförhållanden, sina egna kroppsdelar och diverse mumlande ljud från oss, förutom de som mamman avger invärtes.

Men nu ska iallafall det mesta spelas in i smäktande full HD, vilket innebär 1920 x 1080 pixlar och en bildfrekvens på 60 fps. Och det blir verkligen bra, det fina med kameran är att denna modell klarar av att spela in även i ganska skumma och icke upplysta situationer, vilket lär behövas ibland. När han väl är ute kan vi kanske posera lite mer i dagsljuset men just nu passar det bra.

Det jag inte riktigt begriper mig på än är videoredigeringen, vilken jag tycker kapar ganska mycket av kvaliteten. Jag hade ju tänkt sätta ihop sådana där treminuterssnuttar med ostig musik och ihopsatta klipp med lite knappt märkbar övergång emellan – men resultatet är mycket sämre än originalklippen, vilket stör mig. Förmodligen har jag för oproffsiga program och för klen dator, så kanske behåller jag klippen som de är och bara samlar på de bästa till framtiden.

I övrigt har den allt jag behöver; en hdmi-koppling för direktuppspelning i en hdtv, stöd för sd-kort så att man kan stoppa i lite extra utrymme i den samt helt ok inbyggd mikrofon. Skaffar ett sd-kort på 32 GB i veckan så att jag får plats med mer än bara ett par minuter.

Här nedan ser du det första filmförsöket som dessutom demonstrerar den utmärkta optiska zoomen. En stackars tjej med barnvagn fick förbi i regnet men jag hoppas att hon inte misstycker att vara med på bild. Rätt bra kvalitet, trots YouTubes kapningar.

Ha en fortsatt underbar onsdag, alla vänner!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *