Nintendo räddar dagen D


Det börjar bli dags att packa den så kallade förlossningsväskan; en väska som ska innehålla allt man behöver för att gå igenom förlossningen, som i genomsnitt sägs vara 18 timmar.

Den ska innehålla förnödenheter såsom kläder, grejer till barnet och mat och energi till föräldrarna. Just när vi står där och försöker hitta en väska som passar så dimper lite spel och pressgrejer upp på Posten.

Och tror ni inte Nintendo skickat med en väska i precis passande storlek? Sällan har en freebie (som annars brukar vara hyfsat värdelösa) kommit så passande. Visst, en god skribent tackar inte för de gratisgåvor man får skickat till sig men i detta fall gör jag ett litet undantag. Tackar tackar.

Med i paketet kom även recensionsexemplaret av Metroid: Other M till Nintendo Wii – men recensionsbördan ligger inte på mig, så ni behöver inte vara oroliga för jäv på Eurogamer.se.

När jag ändå håller på att ta bilder på Korvens kommande liv hos oss i det nya hemmet så kan jag passa på att presentera sängen vi tänkt att han skulle sova i, åtminstone i teorin. Vi väljer att inte ha så mycket krimskrams i den, mest några Sesammuppar som kollar in honom och en blek råtta från Ikea att tugga på eller misshandla på annat vis.

Det jag reagerat på i vår nya lya är utsikten över takåsarna. Som liten hade jag utsikt över hela Malmö från ett välplacerat niovåningshus men drömde om takåsar som dem man läser om i Karlsson på Taket och i Felix-böckerna av Jan Lööf. Jag tycker nästan att vi fått ett stänk av sådant nu och tydligast är det faktiskt i Korvens lilla rum.

Tids nog ska vi måla en vägg blå och sätta upp de där Super Mario-väggisarna vi köpte i New York. Så här skulle det kunna se ut då på en av väggarna:

Så var det med det. Nu är det fredag igen och jag jobbar fortfarande undan allt jag missade när jag var sängliggande. Uppackningen går långsamt eftersom ingen av oss egentligen är pigga nog för varken bärande av grejer eller möblerande.

Ha en fin helg!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *