Vi bor i fel land för spelgodis


När spelbolagen vill sticka ut tillverkar de ibland lite halvt meningslösa prylar för att göra reklam för spelet i fråga. Ibland finns de med i goodiebags för att göra journalister glada och ibland släpps de till allmänheten för den som vill lägga en stilla slant på något som egentligen inte behövs. Men som är coolt.

Och ibland…ibland finns de inte ens att få tag på om man bor i fel land.

Europa – och i synnerhet Sverige – ligger inte högst upp på listan när det gäller regioner man satsar på i spelbranschen. Japanerna har sitt eget lilla universum och när det gäller marknadspotential ligger USA långt före oss européer, givetvis mycket på grund av att det krävs så många översättningar och lokaliseringar för att ta sig in i vår trångsynta del av världen.

Men det gäller även sådana saker man skulle kunna tänka sig bara är att släppa och kränga. När Nintendo släpper den fjärde och efterlängtade delen av sitt apäventyr, Donkey Kong Country Returns, är det bara för amerikaner som förhandsbokar via Gamestop som det följer med en cool påse till din wiimote i form av en banan.

Inte heller den specialgjorda Wii-kontrollen i form av en gammal klassisk SNES-kontroll verkar komma till Sverige, enbart därför att den bara kan fås via lojalitetsprogrammet i Club Nintendo – en klubb som vi ju inte längre har här.

Lägg därtill alla möjliga färger det finns att välja på bland de flesta konsoler i Japan och andra delar av Asien. Kort sagt; vill man ha coolt spelgodis i Sverige får man ofta skaffa det själv, antingen genom att åka utomlands eller genom att rota i andra affärer än spelaffärer – eller också bara tar man och fixar det själv, lite som Xboxflickan och Emmy brukar göra.

Gladast blev jag när jag på Lagerhaus hittade en matta i form av Blinky, som också är Spelpappans maskot. Den ligger givetvis i entrén till mitt kontor.

 

[slideshow_deploy id=’11535′]

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *