Spelpappan recenserar FlingSmash


Det är nu en hel vecka sedan jag recenserade Wii-spelet FlingSmash på Eurogamer.se men bättre sent än aldrig att jag också nämner det här på Spelpappan eftersom det ändå är lämpligt för barn.

Kort: FlingSmash kommer med en Wii Remote Plus och det är bra. Som eget spel är det dock bara sådär.

Att Nintendo släpper ett spel tillsammans med sin nya handkontroll Wii Remote Plus är behjärtansvärt. Att spelet i sig kanske inte räcker till att släppas som egen produkt kan man kanske förbise. Kanske.

Det kluriga med Wii-spel är ju att de faktiskt är bäst när man inte använder rörelsekänsligheten.

[slideshow_deploy id=’11630′]

Problemet med många spel till Nintendo Wii är att flera av de allra bästa titlarna är fantastiska spel helt utan att den rörelsekänsliga kontrollen gör någon skillnad. FlingSmash är dock kraftigt beroende av att du verkligen viftar och därför kan man ju hoppas att det vi ser här är en början till förändring.

”FlingSmash är i korta ordalag en blandning av ganska mycket från Nintendos tidigare spel. Det är ’bara’ själva spelmekaniken som är ny i det att du slår dig fram i en tennisliknande rörelse och med målsättningen att skapa ett mellanting mellan pingis och flipperspel.”

Och idén är inte så dum. Över ett stort antal nivåer ska du slå den klotformade hjälten Zip genom nivåerna och samla på pärlor för att slutligen möta storskurken. Åldersgränsen är något missvisande satt till 3 år; det förekommer alltså inget våld men kontrollerna är å andra sidan hyfsat svåra för någon som är alltför ung. För vuxna är dock problemet ett annat:

”Kort sagt; FlingSmash är för lätt att klara – men väldigt svårt om du vill skaffa högt betyg på samtliga nivåer. Ok, gott så – men gör det spelet roligare? Kommer jag att spela det igen efter denna recension? Tveksamt. Detta trots att jag inte behöver stå helt ensam i poängsamlandet eftersom det även finns ett tvåspelarläge så att Zip och Pip kan ha skoj ihop; märk väl att du då behöver två Motion Plus.”

Läs hela recensionen på Eurogamer.se.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *