Spelpappan får beundrarbrev

24 maj, 2011 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jag får väl erkänna att det inte är varje dag jag får ta emot beundrarbrev – men i dag damp det faktiskt ner ett sådant.

Med kassettband och allt! Eller hur ska jag annars tolka det, Tomas? :)

I dag damp det ner ganska mycket i brevlådan. Ett gäng stormtrupper köpta på Ebay till ett kommande dioramaprojekt, PS3-spelet L.A. Noire – och detta beundrarpaket – är delar av postskörden denna veckan.

Kassetten innehåller inget mindre än det gamla klassiska spelet Movie Monster – ett lir jag har i turboversion men aldrig riktigt begrep hur man blir bra på. Jag rasade lite hus men hur jag än gjorde blev soldater och tanks mig övermäktiga.

Man hittar mycket roligt när man flyttstädar. Då min C64-bandare är död tänkte jag att Spelpappan har större glädje av det och kan kolla om Bandet överhuvudtaget fungerar fortfarande. Movie Monster var ju ett favoritlir i Valbo på det sena 80-talet.

Ha det gott!

TomasANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Ja du, Tomas – jag har inte fått igång spelet än under de första gångerna jag testat. Bandaren hittar spelet men under laddningens gång ballar den ur och skärmen far tillbaka till markören och blinkar. Kanske går det att lösa med lite justering av tonhuvudet eller med en annan bandare – jag ska fortsätta testa!

Men…den där påsen du skickade med…var i allsindar har du fått tag på den? Och varför? ;)

Movie Monster ser annars ut så här:

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentera