Bra spel för barn, vecka 45 2011


Jag tänkte börja sammanfatta veckan som gått och alla de spel vi recenserar på Eurogamer.se som kan vara lämpliga för barnfamiljer.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Rayman Origins (Xbox 360, PS3, Wii)

”Rayman Origins ska antingen spelas helt själv eller med en kompis som spelar vartannat liv eller varannan bana. Just då är det ett plattformsmästerverk med underbar humor som bara kan matchas av de allra bästa spelen någonsin inom genren. Mario har äntligen fått en stark konkurrent.”

Recensent: Jonas Aronsson


Skylanders: Spyro’s Adventure (Xbox 360, PS3, Wii, 3DS, PC)

”Skylanders: Spyro’s Adventure är ett trevligt, familjevänligt spel som trots att det nästan tvingar till köp av fler figurer ändå är ett av de mest lyckade släppen på länge. Min gissning är att det passar bäst för barn i förskole- och lågstadieålder då äldre barn nog kan finna både spelet och leksakerna lite väl enkla.”

Recensent: Mikael Lindberg

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Xbox 360, PS3, PC)

”Det märks relativt tydligt att Ubisoft fokuserat mycket på att göra spelet lättillgängligt och enkelt. I många avseenden är detta något positivt och spelet passar som handen i handsken för den lite yngre publiken. Om det är utmaning du söker finner du den dock inte i Adventures of Tintin.”

Recensent: Joakim Håkansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *