Bra spel för barn, vecka 47 2011


Vi kör vidare med recensionerna av barnspel på Eurogamer.se från veckan som gått – denna gång är det sista veckan av stora releaser inför julen.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Super Mario 3D Land (3DS)

Super Mario 3D Land gör annars det mesta rätt. Det känns precis lagom nostalgiskt samtidigt som jag upplever det som väldigt fräscht och nytt. Det här är ett Nintendo-spel när det är som allra bäst; avskalad, ren och skär underhållning av högsta kvalitet.

Recensent: Joakim Håkansson

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Rabbids: Alive & Kicking (Xbox 360)

Då det finns betydligt bättre partyspel till Kinect har jag svårt att se mig själv plocka fram Rabbids: Alive & Kicking i framtiden när jag har vänner på besök. Men om du inte är mycket för att dansa framför kameran eller simulera diverse idrotter i vardagsrummet är detta ett klart godkänt alternativ.

Recensent: Kristoffer Nyrén

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Dragon Ball Z: Ultimate Tenkaichi (Xbox 360, PS3)

Ultimate Tenkaichi försöker vara avancerat och häftigt, men blir istället rörigt, självspelande och fånigt. Som Dragon Ball-älskare blir jag djupt besviken på hur utvecklarna har hanterat källmaterialet och gjort en rejäl soppa av allting.

Recensent: David Wahlström

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *