Bra spel för barn, vecka 48 2011


Barn- och ungdomsspelen duggar tätt så här års, men nu börjar de äntligen droppa av på takten. Och samma med recensionerna på Eurogamer.se.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games (Wii)

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games är underhållande i korta stunder – men saknar riktigt bra spellägen för en familj som bara vill fördriva en halvtimme och avgöra vem som kan vifta snabbare, högre och starkare. Vilket ju trots allt är de olympiska spelens motto.

Recensent: Jimmy Wilhelmsson 


The Book of Unwritten Tales (PC)

Jag har de senaste 18 åren aldrig haft så roligt åt ett spel som jag haft nu. Så efter att du tagit dig an träskmonstrets äckliga soppa eller lyssnat på de tre bockarna Bruses historia ännu en gång, är det dags att gå vidare. Simon har äntligen kommit ut ur garderoben för att stanna och går numer under namnet Wilbur.

Recensent: Roberth Läckström


Sonic Generations (PS3, Xbox 360)

När det blir dags att sammanfatta Sonic Generations är det svårt att veta vilket ben jag ska stå på. Det går verkligen upp som en sol och ner som en pannkaka. Det blir till slut mestadels en deprimerande insikt i hur illa Sega har vårdat sitt varumärke genom åren och hur långt ifrån ursprunget spel som Sonic Unleashed verkligen är.

Recensent: Joakim Håkansson

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Dragon Quest Monsters: Joker 2 (DS)

Jag är ganska mätt på monsteruppfödande efter min genomspelning, men har du tid, tycker Pokémon är lite för begränsat och gillar att leka med sina virtuella husdjur kan Dragon Quest Monsters: Joker 2 erbjuda många timmars mysigt monstermixande.

Recensent: Mikael Lindberg

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (PS3, Xbox 360)

För nybörjare eller oinvigda är det ett bra paket pris- och innehållsmässigt. I grund och botten samma spel som Marvel vs. Capcom 3, men med fler karaktärer, förbättrat onlineläge och några spelbalansförändringar. Men var väl medvetna om att det finns gott om hajar ute i vattnet som bara väntar på färskt blod att förnedra.

Recensent: Fredrik Johansson


Grease Dance (PS3 Move, Xbox 360 Kinect)

Den låga prislappen är det som räddar titeln från att dyka ner bland de riktigt låga betygen. I form av ett nedladdningsbart paket till någon av de stora dansserierna hade det varit klockrent, nu blir det med nöd och näppe godkänt.

Recensent: Joakim Håkansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *