Bra spel för barn, vecka 49 2011


Veckan har varit intensiv och mindre tid att skriva, men det utlovas bättring. Veckans recensioner på Eurogamer.se av barnspel hinner jag allt med.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Professor Layton and the Spectre´s Call (DS)

”Summa summarum skulle jag vilja påstå att Professor Layton and the Spectre´s Call är ett lika högkvalitativt verk som de övriga, rent speltekniskt – men en lite för långsam och enahanda berättelse om jag jämför med exempelvis föregångaren.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson


Kirby’s Adventure Wii (Wii)

”Spelet känns som ett hafsverk av HAL Laboratory, och är förmodligen det hittills svagaste i deras portfolio. I stället för att göra en klurig och smart plattformare som tidigare, har man satt ihop ett spel som är först är för lätt men som sedan mynnar ut i en enda lång oförlåtlig dödsfälla som bara är gjort för att dra ut på tiden.”

Recensent: Robert Johansson


LEGO Harry Potter: Years 5-7 (PS3, Xbox 360, Wii)

”Likt en årligen uppdaterad sportserie erbjuder LEGO Harry Potter: Years 5-7 en upplevelse med en inkrementell uppdatering av den föregående utgåvans kvalitéer. Var du uttråkad redan innan är det osannolikt att spelets nyheter kommer väcka mer än ett temporärt intresse, men för dig som aldrig slutat älska LEGO-spelen är detta ett givet köp.”

Recensent: Mikael Lindberg

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Mario Kart 7 (3DS)

”Sammantaget går det inte att förneka kvaliteten i den här produkten. Det  har till  och med erkänts att spelet stressats fram en aning för att säkerställa att försäljningen av Nintendo 3DS går bra under julhandeln, vilket gör det hela än mer imponerande.”

Recensent: Joakim Håkansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *