Bra spel för barn, vecka 50 2011


Ok, detta blir sista listan över recensioner av barnspel på Eurogamer.se innan julafton. Skaffar du alltså inte julklapparna denna vecka är det för sent.

Märk väl att spel för barn inte nödvändigtvis behöver vara spel som för den sakens skull är överdrivet enkla eller på annat sätt underlägsna vuxenspel. Vad jag försöker fokusera på är istället att de inte ska vara överdrivet våldsamma eller på annat sätt vara olämpliga.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Recension: Carnival Island (PS3)

”Även om Carnival Islands brister må vara fler än dess styrkor så skulle jag ljuga för er om jag sa att jag inte hade ganska kul med spelet vissa stunder. Hade jag varit yngre hade jag säkert gillat det mer, men det är jag inte och Carnival Island förblir ett spel som roar för ett kort ögonblick, men som jag snabbt stänger av och sedan glömmer bort.”

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Kinect Disneyland Adventures (Xbox 360)

”Jag själv har aldrig varit på Disney-land, men efter att ha spelat Kinect Disneyland Adventures känns det verkligen som om jag hade varit där. Området är gigantiskt, och överallt finns det saker att göra. Fotografera dolda Musse Pigg-symboler, jaga autografer, förvandla magiska objekt och mycket, mycket annat.”

Recensent: Jonas Aronsson


Medieval Moves: Deadmund’s Quest (PS3)

”Medieval Moves är kanske inte spelet som kommer att frälsa spelare med Playstation Move, men det är likväl ett klart underhållande spel i kortare doser – som utöver enspelarläget bjuder på ett hyfsat flerspelarläge.”

Recensent: David Wahlström

 


Super Pokémon Rumble (3DS)

”Precis som resten av spelet är även kontrollen riktigt simpel – sett snett ovanifrån kontrollerar du din leksak med styrspaken och slåss med antingen A eller B-knappen som representerar vars en attack. Mycket simplare än så kan det knappast bli, men då det fungerar klockrent ser jag heller inget behov av en mer avancerad kontroll.”

Recensent: Kristoffer Nyrén

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *