Bra spel för barn, vecka 7 2012


Först nu har recensionerna av barn- och ungdomsspel börjat ploppa in på Eurogamer.se efter några veckors tystnad.

Denna vecka släpps dessutom Sonys nya bärbara spelkonsol, PlayStation Vita, så förvänta dig flera recensioner för denna enhet både nu och framöver. Med andra ord har spelåret 2012 äntligen rockat igång på allvar, långt in i februari månad.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Recension: WipEout 2048 (Vita)

”Ifall du enbart skulle vilja att köra mot datorstyrda motståndare kommer du ändå att ha det hejdlöst kul med WipEout 2048. Intensiteten, kontrollen, bandesignen och musiken gör att detta spel är ett måste för alla racingfantaster som är sugna på att köpa den nya hårdvaran.”

Recensent: Jonas Aronsson

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Recension: Grand Slam Tennis 2 (PS3, Xbox 360)

”Kortfattat så har tennisgenren enligt mig fått en ny mästare på tronen. Med en fantastisk spelkänsla, vacker grafik och ett i princip oändligt underhållningsvärde lever Grand Slam Tennis 2 upp till sitt namn och bevisar bortom alla tvivel att EA Sports kan dominera vilken sport de vill. Detta är ett spel värdigt självaste Björn Borg.”

Recensent: David Wahlström


Recension: ModNation Racers: Road Trip (Vita)

”Att ta bort [onlineläget] samtidigt som det egentligen inte är några större nyheter jämfört med tidigare versioner, gör att jag absolut inte kan rekommendera ett köp av denna titel ifall du redan äger något från spelserien. Är du däremot fortfarande obekant med dessa, så kommer du att ha det riktigt trevligt med ModNation Racers: Road Trip.

Recensent: Jonas Aronsson


Recension: Super Stardust Delta (Vita)

”Men med en låg prislapp måste jag ändå rekommendera Super StarDust Delta till alla fans av skjutarspel med dubbla analoga stickor, för Housemarque vet verkligen hur ett sådant spel ska vara. Intensivt är bara förnamnet till denna underbara actionstund, trots bristen av riktiga nyheter.”

Recensent: Jonas Aronsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *