Bra spel för barn, vecka 8 2012


Vi kör vidare med recensionerna av barn- och ungdomsspel från Eurogamer.se. För dig som inget hängt med sedan tidigare så brukar jag köra en snabbgenomgång av veckans spel som har en rekommenderad åldersgräns på max 12 år.

PS Vita är ju lanserad, så den här gången bjuds det på ännu fler färska spel som kan avnjutas i soffan, på bussen eller hemma hos farmor.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Little Deviants (Vita)

”Visst är det ett rätt välgjort sätt att lära känna alla funktionerna i din PS Vita, och många av pekkontrollerna sitter väldigt bra. Priset på runt 250 kronor får mig dock inse att det finns många andra lanseringstitlar där ute som fokuserar mer på att vara spel än denna uppvisning i vad den nya maskinvaran klarar av.”

Recensent: Toby Lee

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Virtua Tennis 4: World Tour Edition (Vita)

”Virtua Tennis 4: World Tour Edition är i grunden ett ganska bra tennisspel som tidigare har fått alldeles för hård kritik. Sett till de unika Vita-egenskaperna finns det däremot ingen anledning att köpa just den här utgåvan, utan det är helt upp till dig om du helt enkelt föredrar portabel eller stationär tennis.”

Recensent: Jonas Aronsson


Everybody’s Golf (Vita)

”Everybody’s Golf har en helt okej stomme, vars försäljningsargument är möjligheten att ändra nästan allt när det handlar om karaktärer och ytliga saker. Detta är dock inte tillräckligt för mig, så jag väntar istället på att Electronic Arts gör en Vita-version av sitt Tiger Woods-spel.”

Recensent: Jonas Aronsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *