Bra spel för barn, vecka 10 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Nu börjar äntligen Vita-spelen ebba ut och det blir inte fullt lika många denna vecka. Dessutom börjar övriga format komma i kapp, även om de allra flesta skivspel som släppts nyligen inte är för de yngsta.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

 Mario Party 9 (Wii)

”Summa summarum består Mario Party 9 av nästan enbart positiva nyheter. Har du inga spelsugna vänner är det inget för dig, men om du älskar seriens tävlingsmoment och slappa, okomplicerade upplägg tror jag att du blir positivt överraskad av nians nya grepp. Mario Party 9 är faktiskt en värdig avslutning på seriens nu dubbla besök på Wii-plattformen.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson


F1 2011 (Vita)

”’Ett spel som kräver sin spelare’ är ett uttryck som brukar användas för speciella spel och det stämmer i allra högsta grad på F1 2011. Har du tillräckligt med tid att lägga på spelet så kommer du att bli rikligt belönad efter ett par timmar och då ger F1 2011 en bra spelupplevelse. Om inte, gör du bäst i att låta det passera.”

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

 LEGO Harry Potter: Years 5-7 (Vita)

”Men det som mest gör att LEGO Harry Potter till PlayStation Vita inte riktigt når upp till samma nivå som sina större syskon är det faktum att det saknas ett flerspelarläge. Det enda som är roligare än att samla hemligheter är att samla hemligheter tillsammans med en kompis på delad skärm, något som inte är möjligt på en bärbar konsol.”

Recensent: David Wahlström


SSX (PS3, Xbox 360)

”SSX är ett mycket välproducerat spel på ytan, men när jag efter ett tag har skrapat på den och kommit åt allt inunder känns det som något av en besvikelse. Mina förväntningar var visserligen skyhöga men det känns inte som att EA har tillfört serien så mycket nytt än de nya spelmomenten som varje dödlig nedfart och tema bär med sig.”

Recensent: Robert Johansson

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

 The Jak & Dexter Trilogy (PS3)

”Tyvärr går det inte helt att bortse ifrån att vissa av de grundläggande dragen känns lite primitiva. Styrningen är inte riktigt så följsam som kan förväntas av ett modernt plattformsactionspel, då det är lite för enkelt att ofrivilligt hoppa ut i ett ingenting och dö.”

Recensent: Fredrik Johansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *