Bra spel för barn, vecka 11 2012

19 mars, 2012 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Veckan som gick bjöd på märkligt få spel av denna sort, faktiskt bara ett enda. Asura’s Wrath, Deep Black: Reloaded och Binary Domain är exempel på spel som recenserades men som bör spelas av minst 16-åringar.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Street Fighter X Tekken (Xbox 360, PS3)

”Street Fighter x Tekken når inte upp till samma skyhöga nivå som Street Fighter IV, men det är ändå ett måste för alla som uppskattar ett riktigt bra slagsmål.”

Recensent: David Wahlström

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter: , ,

Kommentera