Bra spel för barn, vecka 12 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Den här veckan är spelen som inte lämpar sig för 12-åringar och neråt exempelvis Birds of Steel, Twisted Metal och Metal Gear Solid: Snake Eater 3D.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Zumba Fitness Rush (Kinect)

”Jag har svårt att blunda för att jag faktiskt haft förbaskat kul med spelet och jag är även fast övertygad om att jag kommer att fortsätta träna med det. Det måste väl ändå var ett väldigt gott betyg i sig.”

Recensent: Joakim Håkansson

 


FIFA Street (PS3, Xbox 360)

”Sammantaget är FIFA Street ett stort steg framåt för serien i mina ögon. Lekfullheten finns kvar samtidigt som det bästa från den seriösare storebrodern har hämtats in.”

Recensent: Joakim Håkansson

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Inazuma Eleven 2 (DS)

”Det finns dock något som tilltalar mig i Inazuma Elevens fotbollsmekanik, men som konceptet ser ut nu tar det inte spelet högre än ett halvstarkt ok. Serien har dock potential om Level-5 (Professor Layton-serien) vågar utveckla den.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *