Bra spel för barn, vecka 9 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Förra veckan recenserades spel som Syndicate och The Last Story, men ingen av dessa kvalar tyvärr in. Däremot fortsätter vi den Vita-kavalkad som påbörjades i och med lanseringen av konsolen den 22 februari.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

 FIFA Football (Vita)

”FIFA Football är alltså på många sätt ett fantastiskt fotbollsspel, som jag ändå önskar skall bli ersatt av FIFA 13. Tills dess har alla Vita-ägare en så gott som identiskt version av konsolspelen att ta med sig.”

Recensent: Gabriel Johansson


MotorStorm RC (Vita)

”Det finns egentligen ingen anledning att inte skaffa MotorStorm RC till Vita, om du är det minsta intresserad av bilkörning i arkadformat – eller bara lite tävlingsinriktad.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *