Bra spel för barn, vecka 13 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Den här veckan är spelen som inte lämpar sig för 12-åringar och neråt exempelvis Yakuza: Dead Souls, Blades of Time och Resident Evil: Operation Raccoon City.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

PokéPark 2: Wonders Beyond (Wii)

”Det kanske säger mer om mig än det gör om PokéPark 2, men jag får ändå erkänna att jag roas mer av spelet än jag egentligen borde. Spelet är inte fantastiskt på något sätt, den långtråkiga speldesignen lär ta ut sin rätt på många spelare ganska snabbt.”

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Kid Icarus: Uprising (3DS)

”Det är med varm hand jag kan rekommendera Pits återkomst i Kid Icarus: Uprising för dig som väntat ett kvartssekel – men det är med likaledes iskall hand jag måste varna dig som vet med dig att du inte tål bristfälliga kontroller.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson


The Sims 3: I rampljuset (PC)

”Har du provat tidigare expansioner vet du ungefär vad som väntar dig, och är du ute efter ännu en utökning av The Sims 3-upplevelsen så är detta ett bra val. Ha dock i åtanke att expansionen är tillägnad fans av originalspelet och huvudsakligen bör spelas av dessa.”

Recensent: Kristoffer Nyrén

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *