Bra spel för barn, vecka 14 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Den här veckan är spelen som inte lämpar sig för 12-åringar och neråt exempelvis Devil May Cry HD Collection och Wheels of Destruction. Det har ju varit påsk, så dagarna har varit begränsade.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Ridge Racer: Unbounded (Xbox 360, PS3, PC)

”Unbounded lånar mycket från andra spel i genren, men gör det på ett snyggt sätt och lyckas sticka ut med en egen identitet. Det har däremot inte lånat särskilt mycket av spelserien som titeln sägs tillhöra, och jag har svårt att erkänna detta som en ny del i Ridge Racer-serien.”

Recensent: Kristoffer Nyrén

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Kinect Star Wars (Kinect)

”Nästan samtliga lägen går att spela med en kompis i samma rum, vilket naturligtvis höjer spelglädjen en aning, men när innehållet i sin helhet är allt annat än imponerande blir det aldrig så pass bra som dess potential.”

Recensent: Jonas Aronsson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *