Bra spel för barn, vecka 15 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Den här veckan är spelen som inte lämpar sig för 12-åringar och neråt exempelvis Ninja Gaiden 3, Silent Hill: Downpour och Top Gun: Hard Lock. Faktum är att bara ett enda spel från vecka 15 kan räknas som barnvänlig.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

Tiger Woods PGA Tour 13 (Xbox 360, PS3, Wii)

”Det märks att utvecklarna på EA Sports har velat förnya Tiger Wood PGA Tour den här vändan, och de träffar väldigt rätt på de viktigaste punkterna. Om bara det som befinner sig i periferin hade tillägnats samma kärlek som själva spelmekaniken hade det här varit ett mästerverk.”

Recensent: Joakim Håkansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *