Bra spel för barn, vecka 17 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Som barn- och ungdomsspel räknar jag de spel vars PEGI-rankning ligger under 12 år.

Maj har många spel, men flertalet är inte för barn. Exempelvis hoppar jag här över rollspel som Risen 2: Dark Waters, Pandora’s Tower och The Witcher 2: Assissins of Kings (för Xbox 360), som är för lite äldre.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

 Rhythm Thief and the Emperor’s Treasure (NDS)

”Överlag är Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure ett måste för alla 3DS-ägare. Du kommer att bjudas på ett fartfyllt äventyr som du kommer att vilja spela om och om igen och flera galna minispel än du någonsin kunnat föreställa dig.”

Recensent: David Wahlström

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *