Bra spel för barn, vecka 21 2012


Jag sammanfattar ju recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Eller åtminstone försöker jag göra det varje vecka; det har nu varit ett uppehåll eftersom det faktiskt knappt släppts några större barnspel på skiva på ett tag.

Istället har det handlat om mer eller mindre barnovänliga titlar som Diablo III, Max Payne 3 och Dragon’s Dogma.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

  Gravity Rush (Vita)

”Detta är inte spelet som skall rädda Playstation Vita, men det är ett unikt, härligt och nödvändigt äventyr för dem som har eller funderar på att skaffa Sonys nya bärbara maskin.”

Recensent: Gabriel Johansson


Sorcery (PS3)

”I långa stunder när jag spelar Sorcery tänkte jag inte ens på att jag spelar ett Move-spel – det bara kändes naturligt. En tanke som gnagde på mig då och då var dock om detta spelet inte borde ha släppts vid lanseringen av hårdvaran för att hjälpa Move på vägen. Kanske det, men faktum kvarstår. Sorcery är ett underhållande spel.”

Recensent: Johan Lindros 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *