Dags för Det Riktiga Hockey-VM 2012


I dag är dagen D. Det är i dag det smäller. Det är i dag Det Riktiga Hockey-VM 2012 går av stapeln.

Det vankas nervöst av och an på en del uteserveringar, arbetsplatser och vardagsrum just nu. Det Riktiga Hockey-VM är prestigefullt och anordnas bara en gång om året. Förloraren förlorar allt.

Det Riktiga Hockey-VM är en återkommande bordshockeyturnering i min bekantskapskrets. Sedan 2004 har vi hållit på; första gången sköttes alla tabelluträkningar med papper och penna – i dag sker allt över webben.

Kanske kommer en ny webb och en app snart?

Vi har funderat på live-sändningar och annat tingel-tangel. Men egentligen är allt detta utsmyckningar kring kärnan – att det handlar om att absolut inte förlora. Förloraren tappar sin plats i huvudturneringen och trillar ner bland skaran kvalande spelare som vill in varje år. En del spenderar flera år i kvalserien innan de kommer upp, sådan är lagen.

Som rättesnöre används de klassiska reglerna från Bordshockeybibeln (sånär som på några lokala ändringar eftersom vi har domare och allt) och som energigivare fungerar rikligt med öl och annan dryckjom.

Men det är inte alls så studentikost som det kanske kan låta; tvärtom tar de flesta helt seriöst på uppgiften och vill verkligen lyckas väl och spela semifinaler uppåt istället för nerflyttningsserien.

Det här året, det nionde i raden, är har vi fyra kvalande lag som slåss om en plats. Det kommer att bli stenhårt och säkert en del fula psykmetoder och andra tricks. Precis som det ska vara.

Så här trevligt såg det ut år 2010:

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *