Bra spel för barn, vecka 32 2012


Tidigare under året har jag haft för vana att sammanfatta recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Under sommaren har jag dock legat lågt med detta, men nu när augusti satt igång känner jag att det kan vara läge att sätta igång igen.

Sommaren är inte en period utan spelsläpp, utan det är mer jag själv som varit lite lat. Nu ska det dock bli bättring.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

 London 2012: The Official Video Game (PC, Xbox 360 och PS3)

”Sammantaget är det bara att lyfta på hatten och konstatera att jag är väldigt positivt överraskad av London 2012: The Official Video Game. Utvecklaren har inte gått den typiska, enkla vägen och slängt ur sig ett på sin höjd hyfsat partyspel. Istället har de tagit de olympiska spelen på allvar och skapat ett sportspel de kan vara stolta över och som är mycket nära att kunna mäta sig med de bästa i genren.”

Recensent: Joakim Håkansson


 Pokémon Conquest (DS)

”Varken turordningsbaserad strategi eller Pokémon tillhör mina favoriter, men skam den som ger sig. Efter nästan 30 timmar är jag såld och jag kommer att fortsätta tackla utmaningar för att utveckla mina pokémon och sköta mitt stora kungarike på bästa möjliga sätt.”

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Ratchet And Clank Trilogy (PS3)

”The Ratchet & Clank Trilogy är en väl sammansatt samling av de tre kanske starkaste enskilda spelen i sagan om Ratchet och Clank. Det är de formativa åren, när Insomniac Games fortfarande inte helt visste var serien var på väg och experimenterade hejvilt, oftast med lyckat resultat.”

Recensent: Fredrik Johansson


 LEGO Batman 2: DC Super Heroes (PC, Xbox 360, PS3 och Wii)

”Lego Batman 2: DC Super Heroes är måhända inget fullständigt mästerverk, den öppna delen av spelet behöver exempelvis fortfarande slipas på och fyllas med mer meningsfullt innehåll. Jag är hur som helst oerhört imponerad av att varje spel blir bättre än det föregående och fortsätter utvecklarna på det här sättet är det bara en tidsfråga innan de träffar mitt i prick.”

Recensent: Joakim Håkansson

 Beat the Beat: Rhythm Paradise (Wii)

”Beat the Beat: Rhythm Paradise är inte spelet som får folk att köpa tillbaka Wii-konsolerna de i fjol sålde på Blocket – men det kan definitivt vara den värdiga finalen i en lång kavalkad av mer eller mindre hopplösa minispelssamlingar.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

 Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (3DS)

”Efter ett magnifikt intro, som är bland det vackraste och mest 3D-vänliga jag sett till 3DS tillsammans med storslagen musik av Yoko Shimomura och den efterföljande första staden som besöks, känns resten av spelet som en stor besvikelse.”

Recensent: Fredrik Johansson

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *