Bra spel för barn, vecka 38 2012


Tidigare under året har jag haft för vana att sammanfatta recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se. Från och med i höst kommer jag dock bara att göra detta en gång i månaden för att det helt enkelt inte ska bli alltför ofta.

Ni är många som hittar in på dessa sidor via sökmotorer, så jag förstår att många är rådvilliga i sin jakt på lämpliga spel för barn under 16.

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

LittleBigPlanet Vita (PS Vita)

”Slutligen är jag bara rädd att maskinen säljer för dåligt för att LittleBigPlanet Vita ska få en ärlig chans att visa världen vad det klarar av. Å andra sidan är loppet ännu inte kört, då det här spelet faktiskt är så pass bra att det ensamt kan motivera ett köp av en PS Vita.”

Recensent: Jimmy Wilhelmsson


New Super Mario Bros. 2 (3DS)

”New Super Mario Bros. 2 bjuder på en hel hög av mästerligt designade plattformsbanor, men samlandet faller mig alltså inte helt i smaken, hur vanebildande det än må vara. I slutändan är Mario alltid Mario, men ironiskt nog känns det som att det ständiga myntsamlandet lett till en inflation.”

Recensent: David Wahlström

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Tales of Graces F (PS3)

”Tales of Graces F är den perfekta snuttefilten att krypa upp med i soffan när hösten drar sig närmre, ösregnet smattrar ner på rutan och du vill drömma dig bort till en pastellfärgad värld med knasiga och mysiga karaktärer och bara le som en idiot åt deras äventyr.”

Recensent: Fredrik Johansson


Transformers: Fall of Cybertron (PS3, Xbox 360, PC)

”Bristerna i flerspelarläget hindrar Fall of Cybertron från att nå de högsta höjderna, men det är fortfarande en klockren köprekommendation, speciellt för alla som fortfarande har en gammal Transformer liggandes i en låda någonstans.”

Recensent: David Wahlström

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *