Bra spel för barn, vecka 44 2012


Jag har ju för vana att cirka en gång i månaden sammanfatta recensioner av barn- och ungdomsspel varje vecka från Eurogamer.se.

Egentligen skulle förra gången ha varit i mitten av oktober, men det har varit mycket nu – vi har ju skaffat ett fritidshus i Småland, och där spenderar vi ganska mycket fixartid i höst. Den här gången är det extra matigt, och faktiskt är det nu inte alldeles långt kvar till jul!

Tänk på att det är du som är förälder som avgör om ett spel är lämpligt för din familj, ingen annan.

Det finns en utmärkt PEGI-rankning som sätter riktlinjer för vilken ålder ett barn bör ha nått innan de bör prova spelet. Denna siffra betyder inte att barn som är äldre än så inte kan ha kul, det handlar mer om vilken mognadsgrad man bör ha uppnått.

 

Tv-spel som lämpar sig från 3 år och uppåt

FIFA 13 (PC, PSP, Xbox 360, PS3, Wii, 3DS, PS Vita)

”Jag hade verkligen velat ge det här spelet full pott. För där det verkligen gäller, spelet på plan, är detta utan tvekan det bästa fotbollsspelet som har gjorts. Det slår både sin föregångare och alla konkurrenter med hästlängder. Men det går förstås inte att ge toppbetyg när onlinedelarna är nästan ospelbara. Om EA får fart på sina servrar ligger tian där och väntar.”

Recensent: Anton Bjurvald


Pro Evolution Soccer 13 (PC, Xbox 360, PS3)

”En liten skrikande tonåring inom mig vill tycka om det här, vill heja på rebellen som tar sig an stora stygga EA Sports. Men tyvärr kan jag inte göra annat än att konstatera att PES bara får mig sugen att spela FIFA 13. För PES 13 är inte ett dåligt fotbollspel. Nej, det är något som är nästan ännu värre i spelvärlden, det är bara näst bäst.”

Recensent: Anton Bjurvald

 

Tv-spel som lämpar sig från 7 år och uppåt

Skylanders: Giants (PC, Xbox 360, PS3, Wii, 3DS)

”Att ett bra spel är roligt kanske låter självklart, men jag hävdar ändå att det finns många spel som missar denna ingrediens i sin iver av att vara realistiska, komplexa eller vuxna. Skylanders: Giants gör inte anspråk på att vara nyskapande eller intellektuellt. Men vad gör det, Gigants är förträffligt roligt att spela!”

Recensent: Mikael Lindberg

 

Tv-spel som lämpar sig från 12 år och uppåt

Rocksmith  (PC, Xbox 360, PS3)

”[D]e som kan och vill ge sig in i Rocksmiths värld kommer kunna få ut en hel del av det. Inte bara höga poäng på spelets låtar, utan även känslan av att faktiskt ha lärt sig spela ett instrument. Och det är något som Guitar Hero aldrig kunnat skryta med..”

Recensent: David Wahlström


Forza Horizon (Xbox 360)

”Ärligt talat är det svårt för mig att hitta negativa saker att skriva om Forza Horizon. Det är ett spel som andas kvalitet och hårt arbete och det märks på den perfekta presentationen och det enorma utbudet av saker att göra. Jag kan utan överdrift säga att Forza Horizon hör till de absolut bästa bilspel jag någonsin testat och jag delar med glädje ut högsta betyg.”

Recensent: David Wahlström


DanceStar Party Hits (PS3)

”DanceStar Party Hits bjuder tråkigt nog inte på någonting utöver det vanliga du får när du spelar ett dansspel av rang, vilket får titeln att kännas ganska blek och opersonlig. När ett dansspel med det omdömet släpps samma månad som konkurrenterna Just Dance 4 och Dance Central 3 krävs det inget geni för att räkna ut att det inte är Sonys dansspel vi kommer att minnas när månaden är slut.”

Recensent: Kristoffer Nyrén


Fable: The Journey (Kinect)

”Det är möjligt att Fable-kompletisten kan få ut något av att pressa sig igenom de fem till tio timmar, beroende på hur många sidouppdrag du tar, som det tar att rädda världen denna gång. Jag tycker inte att de få glimtarna av Lionhead-briljans som skymtas bakom trasigt styrsystem och enspårigt upplägg rättfärdigar att spelet över huvud taget lanserats.”

Recensent: Anton Bjurvald

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *