Glöm inte extramaterialet till Generation 500/64

15 juli, 2017 av: Jimmy Wilhelmsson  

Så här en dryg månad efter boksläpp kan det vara på sin plats att pusha lite för extramaterialet till bokserien Generation 64/Generation 500.

För att ringa in eventuella faktafel och andra konstigheter garderade jag mig genom att skriva ut en liten URL i nedre högra hörnet på varje nytt kapitel. Dessa sidor innehåller även gratis extramaterial för den riktigt hugade läsaren – och ligger öppet för alla att ta del av.

Semestern har börjat, vilket i mitt fall brukar innebära att jag sätter mig att skriva utomhus istället för i ett mörkt kontor med fördragna persienner. Jag håller på att slutföra ett litet försök till förändring i mitt liv (nåja, så värst dramatiskt är det inte) och har börjat arbeta med nya projekt. Kortfattat kommer jag att försöka växla upp lite grann.

I förra veckan recenserades Generation 500 i SVT:s morgonsoffa och de verkade ha trevligt åt det faktum att veckan bjöd på mycket regn så att man inte behöver skämmas för att sitta inne och läsa. Klippet finns nedan.ANNONS

GENERATION 64 är en maffig bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 spå 80-talet. Detta är en bok för dig som satt med en Commodore 64 som ung och kände dig delaktig i något större men kanske inte visste exakt vad. Den kommer att få dig att skratta, minnas och skaka på huvudet.

Pris: 299:-
Inbunden, 180 sidor, utgiven 2014

Läs mer om boken hos Fandrake.Men … värt att påpeka är också att du som inte riktigt kan få nog av det goda kan knappa in URL:arna som tryckts i nedre högra hörnet av inledningsuppslaget i varje kapitel. Det gäller alltså både Generation 64 och Generation 500.

Dessa sidor är enkla noteringar skrivna av mig och de kan handla om hur jag fick tag på folk eller helt enkelt presentera innehåll som jag av någon anledning blev tvungen att ta bort från slutresultatet – men som ändå kan vara intressant för vissa. Det kan också vara videomaterial som av förklarlig anledning inte går att presentera särskilt väl i bokform. Slutligen kan dessa sidor såklart innehålla rättningar och korrigeringar av olika slag, både sådant vi upptäckt men även saker andra påpekat.

Behöver du några exempel? Well, från Generation 500 finns till exempel lite material under generation500.se/lorraine om mina tankar kring att skriva om Amiga-prototypen som satte igång allt. Det är ju en story som till stora delar redan är berättad men som jag inte kände att jag kunde hoppa över. Här hittas till exempel lite extramaterial kring min korrespondens med min författarkollega Brian Bagnall som tidigare skrivit djuplodande böcker om Commodore.ANNONS

DATATRÖJAN är ett måste på demopartyt eller på arbetsplatsens afterwork. Visst, någon kommer säkert iklädd en Star Trek-tröja - men COMMODORE slår ändå högre! Välj mellan GENERATION 64 och GENERATION 500 (eller ta båda). Storlekar från S till XXL.

Pris: 239:- styck
Modell: Gildan Softstyle 100% bomull

Beställ den på Fandrake för gratis frakt!Ett annat exempel från Generation 64 är extramaterial till kapitlet om Handic från förra boken, under generation64.se/handic. Det är små anekdoter om hur texterna egentligen blev till och fungerar som små minneskapslar även för mig så här tre år senare.

Ta dig gärna en titt – det är som sagt en helt gratis service för att mina verk ska leva längre. Om du känner för det, gå även in och skriv en kort liten recension på sajter som Bokus. Det betyder verkligen mycket för mig att få veta vad du tycker.

Nu … är det semester. Men då blir det mer tid till brädspel, så vi hörs snart igen!

Ha en fortsatt härlig lördag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentera