PCGN S01:E04 – Sanitarium med Sara Ponnert

6 december, 2020 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I det fjärde avsnittet av första säsongen snackar vi med Sara Ponnert som är studiochef för Avalanche i Malmö. Faktum är att jag träffade Sara redan 2011 då jag skrev om spelifieringen av samhället.

I detta avsnitt diskuterar vi skräckspelet Sanitarium från 1998. Vi får då bland annat höra om Sara Ponnerts glada dagar som tjejen på andra änden av supportlinjen du ringde när du hade problem. För jo: det fanns faktiskt folk som svarade i telefon och hjälpte dig medan du spelade.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

Ha en fortsatt härlig söndag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: ,

Kommentera