PCGN S01:E06 – Loom med Anders Gustafsson

19 december, 2020 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I det sjätte avsnittet av första säsongen snackar vi om ett spel som ligger mig särskilt varmt om hjärtat – och som jag skrivit om här på Spelpappan flera gånger tidigare.

Det handlar alltså om spelet Loom från LucasArts som jag vänder ut och in på tillsammans med Anders Gustafsson från Cockroach Studios.

Om du känner igen Anders namn eller studion han grundade tillsammans med Erik Zaring så beror det kanske på att jag skrev en längre artikel om just äventyrsspel som genre för ett gäng år sedan. Då fick jag bland annat tillfälle att stifta bekantskap med DatorMagazins legendariske äventyrsspelsnestor Sten Holmberg som låg bakom artikelserien Äventyrsskolan.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

 

Som grädde på moset kan jag inte låta bli att dela musiken till Svansjön som man ju egentligen vill att den ska låta.

Ha en fortsatt härlig lördag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: ,

Kommentera