PCGN S01:E07 – Space Quest III med Henrik Johansson

25 december, 2020 av: Jimmy Wilhelmsson  

PC Games Nostalgia är en glad liten pratshow där jag frågar folk från spelindustrin om ett specifikt spel de känner nostalgi för, och som eventuellt influerat dem i sitt arbete.

I det sjunde avsnittet av första säsongen besöker jag en av Sierras största klassiker tillsammans med en av den svenska spelhistoriens störste.

Det handlar alltså om spelet Space Quest III med antihjälten Roger Wilco och mannen jag vänder ut och in på spelet tillsammans med är ingen mindre än Henrik Johansson, medgrundare av Mediocre Games – som låg bakom dunderhiten PinOut.

Hela första säsongen är redan inspelad i 12 avsnitt – det kommer att diskuteras flera gamla pärlor tillsammans med etablerade proffs från spelbranschen.

I går var det julafton. I dag är det juldagen. Jag hoppas att du har det lugnt och skönt där hemma och har tid att göra precis det du vill.

Ha en fortsatt härlig fredag!

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: , ,

Kommentarer

En kommmentar till “PCGN S01:E07 – Space Quest III med Henrik Johansson”

Kommentera