Mina böcker

Jag skriver en hel del böcker om retro-, spel- och nördkultur – hur den påverkade oss unga en gång i tiden och vad det lett till för samhället och populärkulturen i dag.

För det mesta sitter jag med minst ett bokprojekt i gång; håll därför utkik på kommande sidan På Gång för att få veta mer om nästa projekt. Eller var med och förhandsboka kommande böcker för att ta del av det roliga först av alla, inte sällan dessutom med förbokarbonusar.

I oktober 2017 startade jag och Orvar Säfström dessutom ett eget förlag som heter Fandrake.

 

GENERATION 500

Hemdatorn Amiga 500 kom till Sverige under våren 1987 och en ny generation unga digitala pionjärer tog vid efter de tidigare.

De lärde sig att utan dyr kringutrustning skapa elektronisk musik, processortunga animationer, avancerad grafik, nya spelinnovationer och ingenjörsmässig demokod – i gympasalar, källare och tonårsrum.

Det var de som till slut gjorde hemdatorn cool.

I den maffiga kaffebordsboken GENERATION 500 intervjuas kända och okända människor som berättar om sin uppväxt med Amiga 500; om hur en föraning av den framtid vi lever i nu helt plötsligt var inom räckhåll – om spelen, musiken, grafiken och möjligheterna bortom de trista PC-maskinerna.


Du kan läsa mer om den och beställda på generation500.com.
Finns även på Akademibokhandeln, Bokus, Adlibris, CDON och SF-bokhandeln.

 

GENERATION 64

Det finns en oberättad del av vår nutidshistoria som handlar om ursprunget till det svenska IT-, musik- och spelundret vi i dag ofta skryter om.

Berättelsen kretsar kring världens mest sålda hemdator, Commodore 64, och den grupp unga som under 80-talet byggde sina liv kring den.

Detta är föregångaren till GENERATION 500 och inleder bokserien om det svenska Commodore-arvet – om spel, musik och demopartyn.

Fram träder en tydlig historia om en generation ungdomar som hade samhällets starkaste krafter – skola, massmedia, politiker och fackföreningar – emot sig, men struntade i vilket. I dag har flera av dem framgångsrika karriärer i landets mest innovativa företag, vetenskapliga institutioner och medier.


Du kan läsa mer om den och beställda på generation64.se.
Finns även på Akademibokhandeln, Bokus, Adlibris, CDON och SF-bokhandeln.

 

BOKEN OM ÄVENTYRSSPEL

ÄVENTYRSSPEL – BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER är en stor och spektakulär kaffebordsbok, på 240 hårdinbundna sidor i färg, skriven av Jimmy Wilhelmsson  och Orvar Säfström.

Den är fylld med illustrationer, omslag, kartor, rollformulär och produktskisser varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från människorna som arbetade på det svenska förlaget Äventyrsspel som såg till att Sverige blev världens viktigaste rollspelsmarknad näst efter hemlandet USA.

Du får läsa om samtliga produkter Äventyrsspel gav ut, däribland Drakar och demoner, Mutant, Chock, Sagan om ringen, Stjärnornas krig, Kult, brädspelen, soloäventyren, fantasy-romanerna – och den legendariska tidningen Sinkadus.

Alla nyckelpersoner medverkar, däribland Fredrik Malmberg, Anders Blixt, Nils Gulliksson, Olle Sahlin, Klas Berndal, Gunilla Jonsson, Michael Petersén, Erik Granström, Lars-Åke Thor, Anders Fager, Roger Undhagen och många fler.

Du kan läsa mer om den och beställda på äventyrsspel.com.
Finns även på Akademibokhandeln, Bokus, Adlibris, CDON och SF-bokhandeln.