Roligare flerspelarläge i framtida LEGO-spel


LEGO-spelen brukar vara en given vinnare när vuxna ska lira tv-spel med barn; förmodligen därför att LEGO även i sin fysiska form är en överlägsen form av lek- eller lärsak. Själv har jag aldrig varit intresserad av LEGO-spelen för egen del men tillsammans med fyraårige sambosystersonen är det en riktigt fröjdsam upplevelse eftersom barn i den åldern verkar bli överraskade av allt, oavsett hur ofta det hänt tidigare.

I morgon börjar jag recensera LEGO Harry Potter: Years 1-4 och tänkte såklart föra mig och lillparveln samman igen för en ny session (sist var det LEGO Batman till PS2 som fick sig en omgång). Det ska bli intressant om han denna gång är gammal nog att inse recensionskonceptet eller om det fortfarande bara är att panga på som en galning och slå och känna på allt som rör sig och tycka att jag är en gammal tönt som vill stanna kvar och kolla lite på coola bitar och fräck grafik.

I vilket fall; en trevlig nyhet för dig som vill spela med yngre släktingar är att LEGO-spelen sedan LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues stöder något som kallas dynamisk splitscreen. Med detta menas att ni finns på samma skärm som vanligt när ni är nära varandra. Skulle en av er dock springa iväg så delas skärmen på höjden när ni kommer tillräckligt långt ifrån varandra. På det viset behöver inte den ena parten bli irriterad för att den andre sölar eller vill kolla in något annat.

Det är en stor fördel att spela på samma skärm, men visst ger dynamisk splitscreen möjligheten att ändå kunna springa var och en på sitt håll utan att det blir en massa tjafs och gnabb. Huruvida alla framtida LEGO-titlar kommer att ha dynamisk splitscreen låter jag vara osagt men Harry Potter kommer iallafall att ha det. Recension kan ni förvänta er på Eurogamer.se någon gång mot slutet av nästa vecka.

 


2 svar till “Roligare flerspelarläge i framtida LEGO-spel”

  1. Dynamisk spliscreen, låter superbra.
    Här hemma liras det LEGOspel sedan ett antal år nu och den största gnabbet mellan pojkarna ( 5år och 3år) är storebrors irritation över att lillbrorsan inte styr sin gubbe dit han är.

    Lite kluven om man ska skaffa harry potter eller ej till wiit. Hade tänkt påbörja böckerna innan..

  2. Ja, det är verkligen en bra grej. Just multiplayern har jag inte testat så värst mycket än, men full recension lär komma mot slutet av veckan – då vet jag.

    Jag kan ju säga redan nu att det förmodligen är det bästa LEGO-spel jag spelat, det har ordentligt mycket grejer att göra och mycket detaljer. Jag vet inte själv så mycket om HP, har bara sett den första filmen – men det behövs inte för att uppskatta den magiska miljön på Hogwarthsi detta spel, tycker jag.

    Lite vanskligt att ge ett omdöme redan nu, men jag kan ju säga som så att jag hade nog hellre skaffat det till PS3 än till Wii (det är väl de konsolerna du har, eller?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *