Nu kan du förhandsbeställa boken om ALGA, Fandrakes stora bok om de klassiska sällskapsspelen från ALGA som vi alla vuxit upp med.

Spelförlaget ALGA har varit ledande på sällskapsspel sedan 1940-talet, och många av titlarna är klassiker som spelats av familjer över flera generationer. Relativt lite är dock känt om spelens uppkomst och historia, något som retroförlaget Fandrake nu råder bot på. Förboka den nu på Fandrake.

 

Spelpappan ser dagens ljus

17 juni, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Välkommen till Spelpappan – en blogg om en spelande pappa som dels försöker kombinera familjelivet med spel och dels har blivit intresserad av hur hela familjen kan ha nöje av mitt spelintresse.

Egentligen är jag inte pappa än, en liten son föds åt oss i september om allt går väl Och här måste jag numera uppdatera – för i oktober 2010 fick vi till slut en son vi döpte till Alvar.

Bakgrunden till Spelpappan är att jag allteftersom tiden går har blivit mer nyfiken på hur mina (och givetvis hans mammas) intressen kommer att påverka vår uppfostran av Alvar och hans eventuella syskon framöver. Dessutom har hans ankomst väckt min törst efter retrospel och retroprylar så bloggen lär även handla en del om sådant jag själv spelade som barn.

Till vardags är jag kommunikationskonsult som arbetar mycket med tekniska innovationer. Jag skriver dock även för svenska Eurogamer. Oftast lirar jag Playstation 3 eller Nintendo Wii men jag har öven en hel drös andra konsoler hemma som jag slår på när andan faller in. Brädspel och sällskapsspel blir det ibland med vännerna, men inte på långt när så ofta som jag skulle vilja. En gång om året går också Det Riktiga Hockey-VM av stapeln, så därför får även detta eminenta spel en egen avdelning här.

Förmodligen kommer endast nära och kära att bry sig om denna blogg, men är du också familjefar/-mor och har tips eller synpunkter är du såklart mer än välkommen att höra av dig.

/Spelpappan

 


Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Jag har även gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur. Jag driver även förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.


Nu kan du förhandsbeställa boken om ALGA, Fandrakes stora bok om de klassiska sällskapsspelen från ALGA som vi alla vuxit upp med.

Spelförlaget ALGA har varit ledande på sällskapsspel sedan 1940-talet, och många av titlarna är klassiker som spelats av familjer över flera generationer. Relativt lite är dock känt om spelens uppkomst och historia, något som retroförlaget Fandrake nu råder bot på. Förboka den nu på Fandrake.


Kommentarer

2 kommentarer till “Spelpappan ser dagens ljus”
  1. Spelpappan skriver:

    Ah, tack Elin! :) Bloggen är ju nystartad, så vi får väl se – men när det väl börjat dyka upp lite vettigt innehåll tänkte jag marknadsföra den mer aktivt. Just nu skriver jag bara precis det jag känner för stunden, mest för familjen. När killen väl är född tror jag det finns mer att hämta härifrån för alla.

  2. Elin skriver:

    Jag får passa på att säga grattis i förskott! Och riktigt bra bloggidé också. Det blir nog bra det här.