Vad ska Korven heta?

20 juni, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Jag och mamman är inte riktigt överens om vad Korven ska heta. Korven har varit arbetsnamnet sedan starten i januari och om vi inte hittar på något till födelsedagen så finns det en risk att detta verkligen blir hans namn, familjen har redan börjat vänja sig vid det och ingen tänker längre på att det är ett märkligt namn. Hm…

Vi har redan beslutat att mellannamnen ska vara Stig och Edvard, mest därför att det är släktnamn vi gärna för vidare. Så långt allt väl.

Mamman vill ha namn på gamla gubbar, gärna något som slutar på ”e”. Hon var lite vågligare i början men tycker nu att det bör dels vara något som folk känner igen men som ändå inte alla småkillar i Korvens ålder kommer att heta.

Mammans förslag

Folke, Alvar och Loke

Jag (Spelpappan) vill mer ha namn som har en liten mening men som ändå gör det fulla namnet hyfsat Google-vågat och minnesvärt.

Spelpappans förslag

Ve, Rufus och Bruno

Familjen står i dag mest på mammans sida, måste jag säga. Tidigare var det sagt att jag skulle få bestämma pojknamn och hon flicknamn, men det ändrade sig snabbt när vi väl fått reda på att Korven är en liten pojk :)

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter:

Kommentarer

11 kommentarer till “Vad ska Korven heta?”
 1. Spelpappan skriver:

  Så, nu har mamman också fått inloggningsuppgifter och kan därmed vara med och påverka sajtens innehåll. Såg att det första hon gjorde var att ändra lite på sina namnförslag. Jag har en känsla av att det kommer att ändras ganska mycket här fram till Dagen D :)

  Detta får väl tjäna som den första testkommentaren också, så att jag ser att allt ser rätt ut.

  fetstil
  kursiv
  länk

 2. Pappa Patrik skriver:

  Loke och Alvar är bra.

  Och du kan fan inte mena allvar med Bruno…

 3. Spelpappan skriver:

  Haha, men jag gillar Bruno. Jag antar att vi kommer att fylla på våra listor allteftersom, just nu har vi helt kört fast och kan inte kompromissa alls.

  Måste säga att det slumpmässiga valet av avatar till dem som kommenterar passade väldigt bra i just ditt fall :)

 4. Spelpappan skriver:

  Nu föreslog jag även Gunvald, men det föll inte heller i god jord.

 5. Erik Starck skriver:

  Rufus är ju skitcoolt. Vi har inte helt bestämt oss för vad vår lilla tjej ska heta. Tycker pojknamn är enklare. Förslag mottages tacksamt. :)

  Google-vänligt, lagom ovanligt, funkar på engelska, Twitter-kontot ledigt… kravlistan är lång. :)

 6. Spelpappan skriver:

  Till ett flickebarn har vi tidigare pratat om Myra. Nu blev det ju inte aktuellt, så jag har inte funderat så mycket på det.

  Hm…Fiona…? :)

 7. Åsa Berggren skriver:

  Vi har hållit på och diskuterat fram och tillbaka sen i början av januari. Nu är arbetsnamnet Elsa. Kanske blir det Elsa för att vi inte orkar diskutera längre.

 8. Spelpappan skriver:

  Fast Elsa är väl helt ok? Överhuvudtaget brukar namn på E vara rätt bra. Jag föreslog Eskil och Elvin i går också, men det verkade inte heller ta oss närmare den slutgiltiga lösningen.

 9. Spelpappan skriver:

  Nu lutar vi åt Bror…I like it.

 10. Andreas skriver:

  Korven är ju bra tycker jag:)

 11. Spelpappan skriver:

  Ja, det är ju det som är det farliga :) Men om sisådär 20 år är det nog inte lika bra, misstänker jag. Man kanske kan tramsa till det med nåt slags Tolkien- eller Star Wars-inspirerat namn…?

  Kor-Wen…?

Kommentera