Vecka 27: sparkfest och fotbollsvecka


Den här bloggen handlar ju om spelande barn och pappor (eller mammor) men faktum är att jag ju inte är pappa riktigt än, trots namnet.

I slutet av september är det beräknat att Korven ska dyka upp och den här bloggen är ju, åtminstone till en början, mest till för honom och nära och kära – men längre fram kanske jag satsar mer på familjespeltips och annat matnyttigt spelande familjer kan tänkas vara intresserade av.

Anyhow…vi gick just in i vecka 27 och även om man bör kunna känna lite sparkar vid det här laget så är vi ganska förvånade över den aktivitet som redan råder i magen. Korven sover i stort sett aldrig; åtminstone är han aldrig stilla. När jag frågade min egen mor sade hon att jag uppförde mig exakt likadant, så kanske är vi lite av en kickerfamilj i positiv bemärkelse.

Trots att mammans livmoder ligger i framkant kan vi alltså ibland se sparkarna och nickarna från utsidan, vilket är väldigt tidigt med tanke på hans klena kropp så här hundra dagar innan ankomst. Vi toppar just nu också växtkurvan, så med lite otur är det en femkilosklump som till sist tittar ut.

Nåja, det är ju fotbolls-VM – så kickandet kommer ju inte direkt olägligt. Kanske är det fotbollssändningarna han hör därinne och är skitsugen på att få komma ut och träna och tjäna miljoner åt sin gamla mor och far om tjugo år. Drömma kan man ju.

Ha en fortsatt härlig onsdag.

 


Ett svar till “Vecka 27: sparkfest och fotbollsvecka”

  1. På ren jävelskap slutade Korven plötsligt att sparka i går under hela dagen. Mamman blev orolig (som mammor blir) och bad mig ringa förlossningsupplysningen, eller vad det heter, och fråga.

    Efter några minuter bestämde hon sig för att ringa själv eftersom hon inte riktigt litade på mig (som mammor inte gör). I denna telefonkö satt hon i tjugo minuter innan Korven började sparka runt igen och leva rövare.

    Jäkla unge. Bus redan? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *