Recension: LEGO Harry Potter: Years 1-4


Recensionen av LEGO Harry Potter: Years 1-4 (PEGI 7) ligger nu ute på Eurogamer.se. Jag fick inte det riktigt att stämma med sambons fyraårige systerson eftersom det varit varmt och soligt precis hela tiden och man då inte gärna drar in ungen i ett tv-spelsrum för att lira.

Det gick dock bra ändå.

Resultatet är att det förmodligen är ett av de bättre LEGO-spel jag testat och att man faktiskt inte behöver kunna berättelserna innan för att spela, jag vill minnas att jag endast sett första filmen nån gång för rätt många år sedan. Helst ska det också spelas tillsammans med någon, företrädesvis en ung människa för att den där LEGO-magin verkligen ska framkomma. Stort plus för den dynamiska delade skärmen jag pratat om tidigare.

Sammanfattningsvis är LEGO Harry Potter: Years 1-4 en riktigt trivsam historia och kanske det bästa LEGO-spelet som gjort till dags dato, åtminstone ett av de bättre. Min maskin frös helt vid ett par tillfällen men det kan lika väl ha berott på årets värmebölja eftersom fläkten mer än en gång gick upp i max och stannade där. Lite småbuggar hittades här och där men inget som förtjänar att påverka betyget som jag tycker bör vara högt för en produkt som ger så mycket extra till spelaren. Sitter du och undrar vad du ska lira med din son/dotter när det väl börjar regna igen – så kan mycket väl LEGO Harry Potter: Years 1-4 vara ett fullgott alternativ till sommarlekar utomhus.

Hela recensionen hittar du här.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *