Skön retromusik: The Last V8 (1985)


Av alla märkliga spel från C64-eran är The Last V8 ändå ett av de mer besynnerliga.

En bil, förmodligen en V8, bär på en sprängladdning av något slag och istället för att springa ur bilen och rädda ditt liv ska du köra en löjligt svår väg till någon slags bas. Men…till urtuff musik :)

Varför just denna V8:a är den absolut sista på jorden fick jag som elvaåring inte helt förklarat för mig. Varför bilen gick i luften av att enbart röra vid en buske vid vägkanten var inte heller helt tydligt förklarat – och hade inte YouTube-videon nedan visat hur det gick till att klara spelet (vilket tar cirka 2 minuter) så hade förmodligen varken du eller jag vetat hur det gick till, för det är verkligen ett toksvårt spel trots sin ringa längd.

Musikskapare är återigen Rob Hubbard och det kanske tuffaste av allt är att det hela inleds med en samplad röst som med skrapig röst uppmanar: ”V8 – return to base. Immediately!”

Crappy game – excellent music.

Varsågod – V8 till C64 från 1985

 


3 svar till “Skön retromusik: The Last V8 (1985)”

  1. Alltid tänkt mig att det var i en framtid när ingen hade råd med bränsle osv.. eller att det var bränslebrist.. så att alla fick köra snålmotorer eller el och inga V8:or fanns mer.. utom en enda sista :)

  2. Haha, ja – eller så är det helt enkelt ens sista V8 eftersom de är så himla lätta att spränga genom att nudda något :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *