Skön retromusik: The Last V8 (1985)

25 juli, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Av alla märkliga spel från C64-eran är The Last V8 ändå ett av de mer besynnerliga.

En bil, förmodligen en V8, bär på en sprängladdning av något slag och istället för att springa ur bilen och rädda ditt liv ska du köra en löjligt svår väg till någon slags bas. Men…till urtuff musik :)

Varför just denna V8:a är den absolut sista på jorden fick jag som elvaåring inte helt förklarat för mig. Varför bilen gick i luften av att enbart röra vid en buske vid vägkanten var inte heller helt tydligt förklarat – och hade inte YouTube-videon nedan visat hur det gick till att klara spelet (vilket tar cirka 2 minuter) så hade förmodligen varken du eller jag vetat hur det gick till, för det är verkligen ett toksvårt spel trots sin ringa längd.

Musikskapare är återigen Rob Hubbard och det kanske tuffaste av allt är att det hela inleds med en samplad röst som med skrapig röst uppmanar: “V8 – return to base. Immediately!”

Crappy game – excellent music.

Varsågod – V8 till C64 från 1985

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.
Kommentarer

3 kommentarer till “Skön retromusik: The Last V8 (1985)”
  1. Joakim skriver:

    Hubbard var kung på 64an :)

  2. m96 skriver:

    Alltid tänkt mig att det var i en framtid när ingen hade råd med bränsle osv.. eller att det var bränslebrist.. så att alla fick köra snålmotorer eller el och inga V8:or fanns mer.. utom en enda sista :)

  3. Jimmy Wilhelmsson skriver:

    Haha, ja – eller så är det helt enkelt ens sista V8 eftersom de är så himla lätta att spränga genom att nudda något :)

Kommentera