Vecka 29: 3D-grafik när den är som coolast (bilder på Korven)

6 juli, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Vecka 25 var vi på 3D-ultraljud för att se att Korven hade två armar, två ben och tio fingrar/tår. Och såklart för att se lite grann av hur han ser ut.

För er som undrar så är 3D-ultraljud en ganska ny (nåja) metod som ger mer detaljerade bilder av snubben därinne men som kostar skjortan, typ 1.700 spänn.

Om du tycker det verkar värt dessa pengar att få ganska coola 3D-bilder plus filmer, så kommer du inte att bli besviken. För Korvens del är det full rulle som gäller och han sparkar och flår runt som om han tror att han kommer någonstans då. Nu när vi går in i vecka 29 är han en hel månad äldre, huga.

När ultraljudsdamen sitter och förklarar vad som är vad – och det är betydligt enklare att följa med än vid vanligt ultraljud – så kommer jag bara att tänka på en enda sak; Sim Human. Hur coolt vore det med ett hederligt gammalt Sim-spel där platsen är kroppen och målet är att utveckla en unge med alla dess utmaningar och hinder.

Nä, jag vet – det hade nog inte varit så coolt. Men när man sitter där med världens häftigaste 3D-grafik framför sig och ser hur en ofärdig människa kommer att se ut, så är det ok att få lite obra idéer. Som sagt; dyrt men coolt! Som 3D-grafik i övrigt, med andra ord.

Ha en fortsatt härlig tisdag.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter:

Kommentarer

3 kommentarer till “Vecka 29: 3D-grafik när den är som coolast (bilder på Korven)”
 1. Jeppe skriver:

  Ja jäklar det var koola bilder. Jag kan inte minnas att jag ens fick frågan om att pejja för denna teknik för några år sedan.. Var det På UMAS?

  Pojken är lik sin pappa ser jag, inte ett hår på huvet ;-)

 2. Spelpappan skriver:

  Nej fanken, på Umas har de inget sånt. Det här fixade vi helt privat på en klinik på Rörsjögatan – faktiskt sitter de exakt i vårt gamla kontor, om du minns var det var. Lite lustig känsla var det att traska in i sina ”egna” rum.

  Faktiskt tycker jag inte att han är ett dugg lik mig…hm, inte än iallafall :)

 3. Spelpappan skriver:

  Det visade sig att de visst har 3D-ultraljud på Umas – men inte alls med samma kvalitet. Tänkte att det är lika bra att skriva det eftersom jag ser att folk letar sig in hit på sidan via sökningar efter 3D-ultraljud och Umas.

  Så vet ni det.

Kommentera