Många spelpappor och spelmammor blir det…


Internet är fullt av bloggar och bloggar är fulla av människor som i sin tur är fulla av berättarlusta. Det visar sig snabbt när man läser lite här och där att det finns en hel del spelpappor och spelmammor där ute – men fram till för något år sedan var det inte särskilt många som skrev om det.

Jag är ju inte ens farsa än (fyra veckor kvar) men körde igång Spelpappan på lite halvfart ändå, framförallt för att berätta för släkt och vänner vad som händer med Korven men också för att skriva lite om allt möjligt spelrelaterat som inte får plats på Eurogamer.se.

Men det gör ju inget, för andra svenskar på nätet skriver så kloka saker att världen får sin dos information och underhållning ändå. Jag tänkte ta upp lite olika initiativ som jag sett på webben, saknas något viktigt och intressant kan ni väl lägga till det själva i kommentarerna.

  • Om att vara gamermorsa (EmmyZ)

Och förmodligen bäst av allt hittills. Ludde Lundblad på Svampriket har börjat videoblogga om spel för barn med barn. Att skriva om spelande med Korven är alltså något jag själv inte kommer att kunna göra på länge till…men lite lockad blir man ju av att filma ihop nån spelsession typ en gång i månaden med sambons fyra(snart fem-)årige systerson? Hm… :)

Under tiden får mina små anekdoter, analyser och retrogrejer om spel i alla former vara tillräckligt för ett tag.

 


4 svar till “Många spelpappor och spelmammor blir det…”

  1. Ah ok, din länk är nu uppdaterad.

    Jo, det behövs ju faktiskt fler som skriver om detta eftersom allt pekar på att föräldrar letar ganska mycket på nätet och traditionella spelsidor skriver inte särskilt mycket om det, förmodligen för att de flesta inte har barn.

  2. Tack och bock för de fina orden, och lycka till med det blivande pappaskapet! Fick själv en liten dotter för 5 månader sedan. Hon heter (så klart) Zelda :)

  3. Tycker Monikas (Gamingmama) initiativ till föräldraskap serien var kanon. Ganska kul att läsa vad andra i samma skede i livet tycker om saker och ting angående spelvärlden.

    Ps. Jag har ny bloggadress (spelgubben.net) , Har fixat en länk till dig oxå ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *