Jag pratar om fusk

18 september, 2010 av: Jimmy Wilhelmsson  

Det är inte så ofta jag hör min egen stämma längre; inte för att jag varit värsta radioprataren, men ändå. I går var jag dock med i PowerGamers podcast PowerCast och pratade bland annat om spelfusk och skräckspel.

Utöver detta är det ju val i morgon, söndag, och dagen till ära skrev jag en liten grej om politik och datorspel – läs den om ni, precis som jag, tidigare gått och grunnat på ämnet.

“Det uttalas kanske inte lika tydligt i dag att att väst är bäst och öst är botten men hyfsat många spel bygger på stora och etablerade system som exempelvis kapitalismens och marknadsekonomins normer installerat; system som kanske är förändrade eller modifierade om 20 år men självklara för oss.

Påtagligt många spelscenarier använder också civil olydnad som en vanlig metod med vilken vi bekämpar den korrupta regimen eller korporationen, den kanske vanligaste arbetsgivaren till slutbossen i många spel – men utan direkt motsvarighet i verkligheten. Påstås det iallafall.”

I morgon är det som sagt valdag; glöm för allt i världen inte bort att rösta då om ni inte redan gjort det.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Spel & Data
Etiketter: , , , ,

Kommentera