Jag pratar om fusk


Det är inte så ofta jag hör min egen stämma längre; inte för att jag varit värsta radioprataren, men ändå. I går var jag dock med i PowerGamers podcast PowerCast och pratade bland annat om spelfusk och skräckspel.

Utöver detta är det ju val i morgon, söndag, och dagen till ära skrev jag en liten grej om politik och datorspel – läs den om ni, precis som jag, tidigare gått och grunnat på ämnet.

”Det uttalas kanske inte lika tydligt i dag att att väst är bäst och öst är botten men hyfsat många spel bygger på stora och etablerade system som exempelvis kapitalismens och marknadsekonomins normer installerat; system som kanske är förändrade eller modifierade om 20 år men självklara för oss.

Påtagligt många spelscenarier använder också civil olydnad som en vanlig metod med vilken vi bekämpar den korrupta regimen eller korporationen, den kanske vanligaste arbetsgivaren till slutbossen i många spel – men utan direkt motsvarighet i verkligheten. Påstås det iallafall.”

I morgon är det som sagt valdag; glöm för allt i världen inte bort att rösta då om ni inte redan gjort det.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *