Vecka 42: Kontroller och väntan, mest väntan


Jahapp, vecka 42 hann alltså också börja. Och ännu ingen Korv på utgång. Skulle egentligen skrivit redan i går men vi var på Prenatal under större delen av kvällen eftersom han rörde sig lite dåligt därinne.

Just när en ny person är lite sen kan det vara läge att kolla så att allt står rätt till – och det gjorde vi. Och det gjorde det.

Väl där blev det CTG, precis som förra gången vi var inne. Det är en lång vänteprocess då en maskin mäter sammandragningar, puls på både mamma och barn samt hur mycket han rör sig. Ofta innebär ultraljudet från maskinen att barnet vaknar till och börjar sprattla igen och det var exakt det som hände även denna gång. Han driver med oss.

I cirka 75 minuter låg vi sådär och därefter fick vi vänta ytterligare en bra stund på läkare. Allt gick bra och samtliga var trevliga och förstående och vi fick också tid i dag för kontroll av blodflöde och att han får näring och allt sånt där. Att det kontrolleras så mycket nu är bra, man vet ju aldrig riktigt vad som sker när det går över mer än en vecka. Han är ju lixom färdig, kom ut! :)

Skötbord, vagnar och säng är ju färdigt sedan länge. Faktum är att vi fått lägga filt över grejerna för att de inte helt ska damma igen, haha. Förhoppningsvis kan han få lite vinkar av allt kollande och checkande och inse att det kanske är dags att börja leta nytt boende, det är nog ändå hyfsat trångt därinne i hans lya på typ 0,25 kvadratmeter. Och fuktigt.

Nu kan det bli max en veckorapport till, efter det kommer de definitivt att sätta igång honom och på ett eller annat sätt plocka ut honom. Känns gott; just nu känns det mer så här:

Ha en fortsatt underbar torsdag, alla vänner!

 


Ett svar till “Vecka 42: Kontroller och väntan, mest väntan”

  1. Nu får det väl ändå vara dags!

    Säg till honom på skarpen, det funkar bra fram tills att de – som min flicka – hamnar i trotsåldern. Då funkar ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *