Fyra spel hela familjen spelar


Alvar har vant sig vid att vara familjens centralpunkt vid det här laget och har även gjort att Spelpappans spelande förändrats något. Fallout: New Vegas och andra tungviktare har fått ge vika för mindre – mer perpetuella – småspel.

Jag tänkte kort gå igenom fyra av de minispel vi ägnar åt oss hela dagarna nuförtiden. Förutom att jobba, såklart.

1. Feeding Frenzy!

Alvar är så gott som alltid hungrig. Typ varannan timme vill han ha mat och detta roliga men stressande lilla spel kan spelas både i enspelar- och tvåspelarläge. Förutom att det gäller att veta när han verkligen är hungrig – och inte bara har en fis på tvären – så måste du också bestämma dig för om det är pulverblandning eller färdigblandat som gäller. Den tidigare är mer mättande och enklare att hålla kvar i kistan men den senare är snabbare att fixa till. Poängresultat avgörs av tajming, rätt blandning, rätt temperatur och rätt mängd. Bonuspoäng kan fås genom att du snabbt och smidigt hanterar kräkningar och efterföljande bodybyten samt i mellanpartierna där du måste koka flaskor så att du har på lager. Stor variation och mycket action.

Betyg: 4/5

2. Snooze or lose!

I detta spel driver du en evig kamp för att få sova. Alvar sover när han vill och du måste planera din dag därefter. Du måste ta ställning till faktorer som: ska du sova medan Alvar gör det eller ska du försöka leva ditt liv? Går det att beräkna när Alvar blir sömnig? Går det att underlätta för hans sömn? Jag måste säga att detta spel är något variationslöst i längden och övergår till ren grinding efter ett par dagar. Svårt att låta bli att spela, dock.

Betyg: 2/5

3. Diper Dilemma!

I Diper Dilemma! är det Alvar som avgör om du lyckas eller inte. Kan du hantera en välfylld bajsblöja inom den utsatta tiden utan att Alvar kladdar ner sig i den från mage till fotsulor? Har du koll på vatten, tvättlappar, blöjor, nya kläder – och givetvis Alvar? Tappar du honom är det game over och särboskap direkt. Diper Dilemma! är faktiskt roligare än det låter och ett kul spel att ta upp när du har tio minuter över. Går även att lira på andra ställen än i egna hemmet.

Betyg: 3/5

4. Shower Challenge!

Att ta hand om Alvar är en sak men i Shower Challenge! handlar det om att ta hand om dig själv. Detta kan spelas ensam och mot en vän, ni tävlar då om vem som mår och ser bäst ut. Shower Challenge! går i korthet ut på att försöka hinna duscha, tvätta dig och fixa till dig samtidigt som Alvar pockar på uppmärksamhet. Ju mindre skrik desto mer poäng och det delas även ut minuspoäng till totalsumman varje gång någon påpekar hur trött och sliten du ser ut. Shower Challenge! är ett kul och fartfyllt spel som dock är ganska svårt redan från början och inget för den som är ny i gamet.

Betyg: 3/5


Vi återkommer med fler tips på spel när familjen utvecklats lite till! Tack för visat intresse!3 svar till “Fyra spel hela familjen spelar”

  1. Jag har lagt in en förhandsbeställning av spelet Dizzy Disease!; lär dyka upp om några månader när kylan är här och näsorna rinner :D

  2. Haha, roligt inlägg :)

    Jag har spelat alla dom där :)

    Men just nu spelar jag The Great Battle Of Will där det kortfattat går ut på att övertyga dottern om att hennes vilja inte överträffar pappans regler :D

  3. Ett av de första spelen man testar är ”Try to poop while the kid is crying”. Av mig får det betyg 2/5, bonuspoäng för grym svårighetsgrad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *