Oil Panic – fast med vatten


I går hade vi rörmokare här eftersom både badrum och gästtoalett ska renoveras. Efter att ha lyft ut vask och badkar skulle killen avsluta dagens arbete med att sätta på vattnet igen.

Den fåne som satt kaklet för länge sedan hade tydligen konstruerat det mesta fel och som resultat sprang en ledning läck och vatten på högtryck for genom hela kakelväggen och fyllde snabbt hela badrummet.

Har du spelat Game & Watch-spelet Oil Panic från Nintendo nån gång på 80-talet så vet du hur vi fick arbeta när vi hörde vattnet forsa. Rörmokaren var då dessutom inte på plats och snabbt fick vi själv ta hand om situationen och ladda upp med allt vad handdukar och kläder vi hittade på hallens alla trösklar så att det inte forsade igenom hela lägenheten.

Som värst stod hallen under 2 centimeter vatten och då minns jag att jag tänkte medan jag med båda armarna skövlade tillbaka vatten i badrummet att ”det här funkar fan inte, det är kört”. Jag drog ner en spegel och tryckte över dörröppningen för att hindra det värsta men givetvis förde vi en hopplös kamp så länge trycket stod på från ledningen.

Då fick jag till slut tag på rörmokaren som var på väg upp i hissen. Han hamnade i lite lätt panik och rusade ner för att stänga av vattnet igen från ett rum vi inte kommer åt. Efter ytterligare några minuter avtog vattnet från väggen och vi övergick från att stoppa vattnet vid trösklarna till skovla det tillbaka till badrummet med sopskyfflar och annat vi hittade.

Killen skrek mest shit! shit! och lubbade iväg efter en vattenpump men när han väl kom tillbaka en kvart senare hade vi öst över eller torkat ur hela hallen; resten låg under golvet eller var på väg ner till grannen – vad vet vi? :)

Återstoden av dagen kallades det på akuthjälp i form av mer saniteringspersonal som slet upp hela hallgolvet och lyfte upp övriga golv för att torka med brummande apparatur. Delar av kaklet i badrummet slets också ner för att ge utrymme för torkutrustning och på måndag kommer fler gubbar hit för att se hur torkningen gått samt sätta igång med renoveringen och först och främst bila upp kakel.

Det var vår fredag, Hur var din?

 


3 svar till “Oil Panic – fast med vatten”

  1. Fy fan. Vattenskador är ett jävla skit.

    Själv drog jag en trefingrars The Irishman och spelade Black Ops till jag somnade med kontrollen i handen – alltså en helt vanlig fredag för en småbarnsförälder.

  2. Usch. Vi har precis gjort om badrummet och det är en viss ångest varje gång vatten skall sättas på eller av, har också varit med om en plötslig läcka. Är sån panik när man inte har någon möjlighet att stänga av vattnet själv.

    Försöker föreställa mig hur någon kan anävnda en spegel för att stoppa vatten dock…

  3. Man lägger den som flat barrikad i dörren eftersom det vällde vatten över tröskeln och sen proppar man upp med handdukar och annat tyg. Givetvis stoppar det inte vattnet men det hindrar det att forsa ut :)

    I lördags fick jag tid över vid 21-tiden och tänkte spela lite. 21.30 satt jag sovandes och hängde på sidan med kontrollen i hand och undrade vad som egentligen hänt i spelets berättelse eftersom jag inte varit med den senaste kvarten. 21.40 låg jag nedbäddad i sängen och sov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *