Alvar fyller 3 månader

16 januari, 2011 av: Jimmy Wilhelmsson  

Det blir ingen retromusik i dag; dels därför att jag hjälpt Niclas och Thessie att flytta och dels därför att vi därefter varit hos Alvars farmor och farfar och ”firat” hans tremånadersdag. Eller vad man ska kalla det.

Tre månader är ett kvartal, det vill säga ett kvarts år; det har gått ruskigt fort måste man väl ändå säga. Då ska man ändå komma ihåg att det bara är en tredjedel av den tid han ägnat i mammas mage.

Min gissning är dock att han inte direkt saknar den tiden eftersom livet nuförtiden är en ständig kick av nya upplevelser. Jag antar att det aldrig någonsin kommer att vara så igen för honom, så det är väl bara att njuta av livet och kickarna :)

Skämt åsido; vi har faktiskt lyckats ge honom första embryot till rutiner. När det är kväll och bara nästan-dags att lägga sig behåller vi en liten lampa tänd och när det väl är dags att sova för natten släcker vi helt.

Han begriper också att speldosan vi skaffade är till för att få honom att sova så den triggar igång lite pavlovska gäspningar hos honom. Spännande. När man kikar på bilderna ovan känns detta rätt långt borta.

Fortfarande lystrar han dock inte till sitt namn – och ganska lite vi säger till honom för den delen. Vi vet däremot att han hör alldeles utmärkt för vi kan ha långa fiktiva diskussioner där han antagligen upplyser oss om väldigt trevliga saker; det är bara det att vi inte förstår honom.

Nix, det här inlägget handlar inte alls om spel. Men retromusiken kommer förmodligen i morgon istället om jag bara hinner fixa lite förberedelser. I morgon är det dags för tremånadersvaccinet på BVC; det blir nog jätteskoj. Eller också inte.

 


Vill du stötta Spelpappan?

jimmy@spelpappan.se

123-3758166

patreon.com/spelpappan
Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson har lång erfarenhet av Commodore, datorspel, tv-spel och rollspel - och går att boka som föreläsare.
Han har gett ut ett flertal böcker om spel, nördigheter och populärkultur - och driver sedan 2017 förlaget Fandrake tillsammans med Orvar Säfström.Kategori: Blandat
Etiketter: , ,

Kommentarer

4 kommentarer till “Alvar fyller 3 månader”
 1. Pappa Patrik skriver:

  Stort grattis till Alvar!

 2. Spelpappan skriver:

  Tackar och bockar. Mest bockar. Och mest för att hans nacke ännu inte är särskilt stark :)

 3. mormor ulla skriver:

  Hej alla tre!

  Ett litet försenat men STORT GRATTIS till Alvar och hans söta mamma och pappa.

  kram mormor ulla

 4. Spelpappan skriver:

  Tack för det också! Papperskopior är på väg!

Kommentera